Sjefen om Northug: – Ikke noe fullstendig takras

Beitostølen 20181117. Petter Northug er slått ut etter prologen på åpningshelga i langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Beitostølen 20181117. Petter Northug er slått ut etter prologen på åpningshelga i langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norgescuprennene på Gålå neste helg blir neste stopp for Petter Northug. Sprintlandslagstrener Arild Monsen mener pilene peker rett vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag måtte Northug nøye seg med å gå prologen i sprinten på Beitostølen. Med 35.-plass var han et snaut sekund for sent ute til å sikre seg plass i utslagsrundene.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen nekter å svartmale situasjonen til langrennsstjernen.

– Det var ikke noe fullstendig takras det han gjorde i dag, selv om det er for dårlig i en større sammenheng, men det visste vi jo også på forhånd. Han hadde litt stang ut med tanke på å ikke være topp 30, og sånn sett var dette ikke så ille, sa han.

Selv sa Northug følgende om åpningshelgen:

– Jeg så langrennsåpningen i Sverige, og der hadde jeg vært på pallen med det resultatet jeg hadde i går, sa han til TV 2.

Les også: Klæbo slått i Beitostølen-prolog da Northug røk ut

Ikke svart

Northug forsvant selv fra målområdet etter lørdagens prolog. Etter å ha snakket med eleven kom Monsen til det ventende pressekorpset for å gi sin vurdering av medaljegrossistens situasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi tror begge at dette er en pil som peker rett vei, sa landslagstreneren, og hevdet han var svært usikker på hvilke signaler Northugs kropp ville gi i kjølvannet av anstrengelsen under fredagens klassiskrenn.

– Jeg var spent på å høre hvordan kroppen føltes da han våknet i morges. Det sa han var helt greit, men han kjenner samtidig at han mangler noe, sa Monsen.

Northug har slitt gjennom hele høsten med at kroppen ikke responderer slik han ønsker på trening.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ut fra det som har vært forhistorien og det at han ikke har tålt trening, synes vi ikke det er så svart. Jeg er optimist og håper at det ikke blir full stopp i treningen igjen, sa Monsen lørdag.

Les også: Slik blir Petter Northugs nye karriere

Gålå neste

Nå er planen at Northug reiser hjem til Trondheim søndag. Der blir det trening de kommende dagene, før turen går videre til Gålå kommende torsdag. Fredag og lørdag går han norgescupåpningen der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stort mye lenger fram i tid ser ikke teamet rundt 32-åringen.

Til verdenscupåpningen i Ruka er Northug ikke aktuell, og lørdag bekreftet Monsen at han heller ikke går rennene på Beitostølen andre helgen i desember. Minitouren på Lillehammer helgen imellom er derimot ikke helt utelukket.

– Det å komme tilbake hit ser vi for oss som lite aktuelt, men kanskje Lillehammer. Vi må ta det steg for steg, sa Monsen.

Les også: Aylar Lie: – Føler meg sterkt presset til å stå frem med sannheten

Skøyting på Gålå

Det store spørsmålet er om Northugs kropp tåler rennene han skal gå i tiden som kommer.

– Vi håper at han tåler å gå konkurranser og ikke blir sønderslått av det, sa Monsen, som så langt ikke har registrert noe tilbakeslag hos eleven.

– Responsen er bra. Vi er nesten redd hver morgen når han våkner med hensyn til hvordan det står til. Men han sier det går bra.

På Gålå kommende helg står 15 kilometer fri teknikk på programmet fredag. Lørdag er det skøytesprint.