Rekordhøy eksport fra Norge i oktober

Lønnsomt. Det ble eksportert 42,6 millioner fat olje i oktober. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Lønnsomt. Det ble eksportert 42,6 millioner fat olje i oktober. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Varer for i underkant av 100 milliarder kroner ble eksportert fra Norge i oktober i år - det høyest registrerte i en enkelt måned noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både fastlandseksporten samt råolje- og naturgasseksporten bidro til økningen, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Forrige rekordmåling var i januar 2014 da det ble utført varer for 91,2 milliarder kroner.

Handelsoverskuddet endte på 34,9 milliarder kroner, 85,9 prosent mer enn i tilsvarende måned i 2017. Importen beløp seg til 64,6 milliarder kroner, som er 14,3 prosent mer enn i fjor.

Norge eksporterte råolje til en verdi av 28,8 milliarder kroner, 64 prosent mer enn i oktober i fjor. Det ble eksportert 42,6 millioner fat i oktober som er 13,7 prosent mer enn til samme tid i fjor. Verdien av naturgasseksporten endte på 27 milliarder kroner i årets tiende måned.

Fastlandseksporten beløp seg til rekordhøye 43,2 milliarder kroner i oktober, en økning på 15,3 prosent fra samme måned i fjor.

Norge eksporterte fisk for rekordhøye 9,7 milliarder kroner. Dette er en økning på 10,3 prosent sammenlignet med fjoråret.

Det også ble utført raffinerte mineraloljeprodukter for over 5 milliarder kroner i oktober, 41 prosent mer enn i samme måned i fjor.

Samtidig ble det importert mer enn 6.100 elektriske biler til en verdi av 1,6 milliarder kroner, det er også ny månedsrekord.