Frps stortingsgruppe har hygget seg for 26.900 kroner per person

Klar melding på veggen bak partileder Siv Jensen da hun åpnet Fremskrittspartiets landsmøte i fjor. Hun vil ikke svare på spørsmål om stortingsgruppens pengebruk til fest og moro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Klar melding på veggen bak partileder Siv Jensen da hun åpnet Fremskrittspartiets landsmøte i fjor. Hun vil ikke svare på spørsmål om stortingsgruppens pengebruk til fest og moro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps stortingsgruppe har hygget seg for et beløp som er 57 ganger så høyt per person som maksbeløpet til fest og moro for statsansatte, ifølge Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Londontur for ny og gammel stortingsgruppe, sommeravslutning og juleavslutning er noe av det sekretariatsleder Per Kristian Solbak i Frps stortingsgruppe oppgir at partiets fremste folkevalgte brukte 1,4 millioner kroner på i fjor.

I snitt blir det 26.900 kroner per stortingsrepresentant, skriver Aftenposten.

Til sammenligning kan statlige institusjoner bruke 467 kroner per person til såkalte velferdstiltak som julebord, sommerfest eller andre sosiale tiltak.

Fremskrittspartiet er Stortingets tredje største parti, men har det suverent største budsjettet til fest og moro – både i totalbeløp og per person. Pengene partiene bruker til velferdsformål for stortingsgruppene, overføres over statsbudsjettet.

Professor Per Lægreid ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen reagerer:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De burde gått foran med et godt eksempel fremfor å legge seg på et helt annet nivå enn det som forventes av andre som lever på skattebetalernes penger, sier han til avisen.

Les også: Fem av ni partier vil ikke gi innsyn i egen bruk av offentlige midler

Høyres stortingsgruppe brukte nest mest penger til velferdstiltak med 13.551 kroner. Deretter følger KrF, Venstre og Ap med et hyggebudsjett like over og like under 4.000 kroner. SV har brukt 2.300 kroner og Senterpartiet 1.800 kroner pr ansatt/stortingsrepresentant.

Verken Høyre eller Frp har svart på spørsmål om hvorfor stortingsgruppene deres fortjener å bruke henholdsvis 57 og 27 ganger mer på sosiale tiltak enn det som kan brukes på statlige ansatte.

Les også: Listhaug sladdet Facebook-bilde etter kritikk fra pårørende

Sekretariatsleder Snorre Wikstrøm i Aps stortingsgruppe sier at partiet fra og med 2018 ikke lenger dekker utgifter til alkohol på arrangementer, og at det fra neste år innføres en egenandel på om lag 5.000 kroner i året for stortingsrepresentantene som blant annet skal dekke sosiale arrangementer.

Les også:

Frp tar dissens på FNs migrasjonsavtale

Sylvi Listhaug som matanmelder: Spy-aktig i Ap-Bergen, snadder i Frp-Os