KrF har fått 930 nye medlemmer og 1213 utmeldinger etter veivalget

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad (t.v.) sin side vant mens forslaget til partileder Knut Arild Hareide om å søke regjeringsmakt med Ap og Sp ble nedstemt under KrFs ekstraordinære landsmøte.
Nestleder Kjell Ingolf Ropstad (t.v.) sin side vant mens forslaget til partileder Knut Arild Hareide om å søke regjeringsmakt med Ap og Sp ble nedstemt under KrFs ekstraordinære landsmøte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært stor bevegelse i medlemstallene i KrF siden landsmøtet 2. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På elleve dager har partiet fått 930 nye medlemmer. 1.213 medlemmer har meldt seg ut av partiet.

– Til sammenligning hadde vi ca 2.600 innmeldinger etter 28. september og 250 utmeldinger fram til landsmøtet 2. november, sier kommunikasjonssjef Mona Høvset i Kristelig Folkeparti til ABC Nyheter.

Knut Arild Hareide holdt sin tale 28. september, og da hadde partiet om lag 25.000 medlemmer. Nå er tallet i overkant av 27.000.

Siden partiet i år har hatt uvanlige mange innmeldinger, har de gjennomført en undersøkelse blant nye medllemer.

– Noe av det som utpekte seg, var at et stort flertall har stemt KrF flere ganger, og svært få oppga at de ikke hadde et forhold til KrF fra før, sier kommunikasjonssjefen.

Partiet har også sendt undersøkelsen til medlemmene som har meldt seg inn etter 2. november, men det for tidlig å oppsummere svarene.

Kommentar: «KrF - partiet for enhver anledning»

Samleside: Her finner du alle sakene om KrFs veivalg