Hoppdronningen trigges av økt forventningspress

Maren Lundby vet det blir vanskelig å følge opp suksessen fra OL-sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Maren Lundby vet det blir vanskelig å følge opp suksessen fra OL-sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby (24) har stålsatt seg for at det blir uhyre vrient å skulle følge opp eventyrsesongen som ble kronet med det historiske OL-gullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby vant ni av 15 verdenscuprenn sist sesong. I de øvrige seks var hun på seierspallen. Det ga suveren seier i verdenscupen sammenlagt, og under vinterlekene i Sør-Korea tok hun karrierens første mesterskapsgull.

Bøverbru-jenta for lengst rettet blikket framover. Nye mål er meislet ut. Det viktigste av dem er VM i Seefeld kommende vinter. Der skal det jaktes et nytt gull.

Lundby kjenner samtidig på at det ikke blir enkelt å skulle leve opp til forventningene OL-sesongen naturlig nok skapte.

– Det blir vanskelig. Jeg merker at både forventningene mine og fra de rundt meg er satt til seier hele tiden. Det er ikke lett, men jeg liker det også, for det krever mye av meg, sier totningen til NTB.

Fare for nedtur

Lundby trigges av presset som hviler på henne ved inngangen til en ny sesong, og resultatene sist vinter, ikke minst i OL, viste med all tydelighet at den norske hoppstjernen er rustet til å takle omgivelsenes og sine egne forventninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sånn jeg ser det nå, er jeg fortsatt god nok til å vinne hopprenn, og da burde målet være å få til det også denne sesongen. Det skal vel mye til at ting klaffer like bra i hvert renn, men jeg håper jeg lykkes, sier hun.

24-åringen ser samtidig faren for at det meste kan framstå som en nedtur med tanke på hvor hun selv la lista forrige sesong.

– Det er absolutt fare for det. Jeg hadde et par andre- og tredjeplasser i løpet av sommeren vi har bak oss, og presse og media virket liksom ikke helt fornøyd da. Du merker jo det. Men det er jo også bra at det er sånn, smiler Lundby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med til historien hører det at Kolbukameratene-hopperen har vært på pallen i fire av de fem Sommer Grand Prix-rennene hun har stilt opp i sommer og høst.

– Selv var jeg veldig godt fornøyd med det. Man må forvente at det er litt variasjoner i prestasjonene, for aksepterer man ikke det, tror jeg heller aldri man kommer til å vinne, sier Lundby.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre store mål

Den kommende VM-sesongen innledes med verdenscuprenn på Lillehammer i månedsskiftet november-desember. Deretter går det slag i slag.

Terminlista inneholder i alt 25 verdenscuprenn mot 15 i fjor. VM i Seefeld i februar er det naturlige høydepunktet, men seier i kvinnenes historiske Raw Air-debut står også høyt opp på Lundbys ønskeliste.

– Målet er å ta VM-gull. I tillegg vil jeg gjerne kjempe om seieren i Raw Air og verdenscupen sammenlagt. Det er vel ingen nordmann som har klart å vinne verdenscupen to ganger før, så det har jeg lyst til, smiler 24-åringen..

Maren Lundby har en treningssommer nærmest fri for problemer bak seg. Det bør gi gode forutsetninger for suksess i bakken også denne vinteren.