RBK på gullkurs, vant seriefinalen mot Brann 2-1 etter drømmestart

Rosenborgs Mike Jensen gratuleres av lagkameratene f.v.: Even Hovland, Tore Reginiussen og Anders Trondsen etter sin 0-2 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

To tidlige scoringer ble avgjørende da Rosenborg slo Brann 2-1 og festet et jerngrep om seriemesterskapet i fotball søndag.

Mange pekte på Brann som små favoritter foran det som liknet en seriefinale i Bergen søndag, men optimismen hos hjemmefansen ble raskt snudd til fortvilelse.

Rosenborg scoret to ganger på kampens 16 første minutter og ga Lars Arne Nilsens Brann-mannskap et åpningssjokk der aldri klarte å reise seg etter.

Seieren gir RBK fem poengs forsprang på tabelltoppen når det gjenstår ni poeng å dele ut i årets sesong. Dermed har seiersvante trøndere en halv hånd på klubbens 26. seriegull.

God Bendtner

Grunnlaget for søndagens meget viktige seier la Nicklas Bendtner og RBK-kollegene før pause. Da var det kort og godt klasseforskjell på de to gullduellantene i Bergen.

14 minutter tok det før gjestene var i ledelsen. Brann maktet ikke å klarere et hjørnespark, og til slutt var det Samuel Adegbenro som fikk pirket inn 1-0 for RBK.

Adegbenro scoret i det som var hans første start for RBK på sju måneder.

Minuttet tidligere hadde Nicklas Bendtner vært vært svært nær ved å åpne scoringsballet, men Brann-keeper Markus Pettersen avverget liggende.

Langt fra like heldig var sisteskansen da Mike Jensen doblet RBK-ledelsen to minutter etter ledermålet. Bendtner sendte landsmannen Jensen gjennom Brann-forsvaret med en utsøkt stikker. Avslutningen som fulgte var verken hard eller spesielt velplassert, men gikk likevel mellom beina på Pettersen i hjemmelagets mål.

Brann kom til et par halvsjanser før pause, men Rosenborg var likevel nærmere 3-0 enn de røde var en redusering. Midtveids i omgangen kom Birger Meling alene med keeper Pettersen, men ved det tilfellet avverget Brann-keeperen scoring med en god beinparade.

Pipekonsert

Med seg inn i garderoben til pause fikk hjemmelagets spillere en solid pipekonsert. Brann-fansen var ikke fornøyd med det de hadde sett de første 45 minuttene og hadde heller ingen grunn til det.

Foran annen omgang sendte Brann-trener Lars Arne Nilssen offensive Daouda Bamba og Deyver Vega på banen i jakten på en snuoperasjon. Det ga umiddelbart resultater.

Kun to minutter var spilt da Bamba forlenget et frispark til Vega, som prikkskjøt ballen inn i lengste hjørne til 1-2.

Plutselig så Brann langt friskere ut og evnet å sette press på RBK. Bamba kunne utliknet da Rosenborg-keeper André Hansen sleivet skummelt foran eget mål like etter, men avslutningen ble blokkert av samme Hansen.

Nærmere poeng kom aldri hjemmelaget til tross for solid spillemessig overtak gjennom hele annen omgang.

Dermed er Rosenborg i førersetet i kampen om ligagullet. Det kan bli sikret med hjemmeseier mot Odd i neste serierunde, forutsatt at Brann ikke tar tre poeng mot Strømsgodset.