Ødegaard fra start i Vitesse-seier

Martin Ødegaard spilte 90 minutter for Vitesse mot Fortuna Sittard søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard ble dyrket i tierrollen da Vitesse vant 2-1 mot Fortuna Sittard i nederlandsk æresdivisjon søndag.

Ødegaard startet til høyre i 4-3-3 under den tidligere russiske landslagssjefen Leonid Slutskij, men ble etter hvert trukket inn bak spissene.

Med nordmannen på banen sendte Maikel van der Werff Vitesse i ledelsen etter 12 minutter. Andre Vidigal utlignet for bortelaget like før pause.

Etter en drøy time spilt sikret Matus Bero seieren for Ødegaard og co.

Den norske landslagsspilleren ble byttet ut på overtid.

Vitesse klatret til femteplass på tabellen og er 15 poeng bak PSV Eindhoven, som står med full pott etter 10 serierunder.

Grunn til optimisme er det også for Morten Thorsbys Heerenveen, som klatret fire plasser til åttendeplass med 3-2-seieren over AZ Alkmaar på bortebane søndag. Sam Lammers ble matchvinner seks minutter før slutt.

Morten Thorsby spilte hele kampen på Heerenveens midtbane. Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Bjørn Maars Johnsen startet alle kampen for AZ Alkmaar. Johnsen og Midtsjø ble begge byttet ut etter 61 minutter.

AZ Alkmaar er nummer ni på tabellen etter ti serieomganger. Heerenveen er på plassen foran.