Stavanger knuste Frisk og tettet Storhamars luke

Stavanger Oilers serverte publikum en knallstart i torsdagens hjemmekamp mot Frisk Asker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stavanger ledet 5-0 etter første periode og vant til slutt 6-3 over Frisk Asker i eliteserien ishockey. Dermed er siddisene à poeng med serieleder Storhamar.

En kanonstart av hjemmelaget gjorde at det aldri ble snakk om hvor de tre poengene skulle havne torsdag kveld.

Fem ulike spillere – Stephan Vigier, Jacob Lagacé, Markus Søberg, Lars Christian Rødne og Kristian Forsberg – rakk å score for Stavanger i løpet av det første kvarteret.

Skummel midtperiode

Det som skjedde i annen periode var ikke like bra av vertene. Frisk fikk redusere to ganger ved henholdsvis Patrick Bovim og Kyle Bonis.

– Vi mistet fokus i annen periode. Jeg tror vi trodde at dette skulle bli enkelt, at det skulle bli «point night». Men så presset de på. Heldigvis klarte vi å stenge ned kampen i tredje periode, sa Philip Lane til Stavanger Aftenblad.

Han ble sjettemann som noterte seg på scoringslista da han økte til 6-2 etter 51 minutter. Frisk fikk et trøstemål ved Garreth Thompson på slutten, men nærmet seg aldri poeng.

– Det er litt vanskelig å holde det oppe når du får en slik start på kampen. Vi tok foten av gassen, men til sjuende og sist handler det om å ta tre poeng. Det gjorde vi, sa Stephan Vigier til Aftenbladet.

Jevnt i toppen

Etter 15 seriekamper har Stavanger samlet 32 poeng, like mange som norgesmester Storhamar. Sistnevnte topper eliteserietabellen med bedre målforskjell.

Kun ett poeng bak tetduoen følger Vålerenga, som også sikret en klar seier torsdag. Tobias Lindström markerte seg med hattrick da Stjernen ble slått 5-2 på borteis.

Lillehammer overtok 4.-plassen på tabellen med en knepen 2-0-seier over nyopprykkede Ringerike.

Også Sparta tok seg forbi Frisk Asker og ligger på 5.-plass etter 4-2 over Manglerud Star.