KrF-politiker ber andre fylker overse Rogaland

KrF leder og forfatter Knut Arild Hareide under lanseringen av boka «Det som betyr noe» i Vennesla forrige uke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KrF leder og forfatter Knut Arild Hareide under lanseringen av boka «Det som betyr noe» i Vennesla forrige uke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rogaland KrF har satt en uheldig presedens, sier Arne Ramslien, statsviter og nestleder i Alver KrF. Han frykter KrF vil rives i to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når partiet skal bestemme noe så viktig og skjellsettende som i verste fall kan rive partiet i to, er det viktig at prosessen blir så god som overhodet mulig, sier Ramslien til Stavanger Aftenblad.

Han er nestleder i Alver KrF, Hordalands største lokallag og har vært kommunestyrerepresentant i Lindås kommune i åtte år.

Én av tre på fylkesårsmøtet i Rogaland KrF stemte lørdag for partileder Knut Arild Hareides råd om å gå inn i regjering med Ap og Sp. Men av de 16 delegatene som ble valgt til det ekstraordinære landsmøtet 2. november, støtter kun én Hareides veivalg. Ramslien kaller praksisen for maktarroganse og «oppskriften på splittelse etter 2. november».

– De stemmene som så til de grader blir dominert og ikke hørt, kan miste motivasjonen og forsvinne fordi de føler seg så overkjørt. Derfor er det avgjørende at de kommende fylkesårsmøtene ignorerer den håpløse prosessen Rogaland la opp til, forklarer han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ropstad: – Jeg vil ikke bruke ordet bekymring, men...

Prosessen i Rogaland har fått skarp kritikk fra andre lokallag, men også støtte. Hareide uttalte til NTB i helgen at han håper ingen andre i partiet lytter til signalet som ble sendt i dette fylket. Ifølge VG har situasjonen ført til at partiets generalsekretær Hilde Frafjord Johnson søndag kveld innkalte til ekstraordinært landsstyremøte mandag.

– Det innkalles til ekstra landsstyremøte på telefon i morgen, om prosedyrer for delegatvalg fra årsmøtene, står det i innkallingen, som er sendt ut på tekstmelding.

Aktuelt: Hareide kaller inn til ekstraordinært møte i KrFs landsstyre