Nå må også elbilistene betale bompenger i Hordaland

Setter sinnenne i kok: Bompenger er et av temaene som får det til å gå over styr blant mange nettdebattanter. FOTO: Roy Storvik
Setter sinnenne i kok: Bompenger er et av temaene som får det til å gå over styr blant mange nettdebattanter. FOTO: Roy Storvik
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir trolig slutt på gratiskjøring for elbiler i bomringer i Hordaland fra neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesrådmannen i Hordaland går inn for at elbileiere skal betale halv pris i bomringene. Saken skal opp i utvalg for miljø og samferdsel onsdag. Alt tyder på at den går gjennom.

– Inntektene i bomringene er ikke høye nok slik de er i dag, forklarer fylkesdirektør for samferdsel, Håkon Rasmussen.

– Mange av våre bompengeavtaler er underfinansiert. Noe av dette skyldes at andelen elbiler er blitt stor. Samtidig har Stortinget vedtatt at elbiler kan betale inntil 50 prosent av en ferdig rabattert løsning, påpeker han.

Aktuelt: Bompenger for elbiler: – Bergen viser hvordan det bør gjøres

Etter at nye ordninger er vedtatt av fylkeskommunen, skal de også behandles av den enkelte kommune der bomstasjonene står.

I september i år var 62 prosent av alle biler solgt i Hordaland elektriske, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

I Oslo skal det innføres bompenger for elbiler i to omganger, i 2019 og 2020. Når det hele er innført vil prisen være 10 kroner i hver retning utenom rushtrafikken og 15 kroner i rushtrafikken.

Aktuelt: Hvordan har det gått med norske kommuner som har kjøpt elbiler?