Sisi på besøk hos Putin

Russlands president Vladimir Putin (t.v.) og Egypts president Abdel-Fattah el-Sisi (t.h.) spiste tirsdag kveld på uterestaurant i havneområdet i Sotsji. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin (t.v.) og Egypts president Abdel-Fattah el-Sisi (t.h.) spiste tirsdag kveld på uterestaurant i havneområdet i Sotsji. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egypts president Abdel-Fattah al-Sissi er i Russland, der han tirsdag kveld spiste på uterestaurant med president Vladimir Putin i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge russiske myndigheter ruslet de to lederne også en tur langs strandpromenaden etter middagen, men onsdag var det klart for politiske samtaler.

Innholdet i samtalene er ikke kjent, men det var på forhånd ventet at Sisi ville be Putin om å gjenoppta direkte flyruter til Egypt.

Russland stanset alle direkteflyginger til Egypt etter at et russisk fly styrtet kort tid etter avgang fra Sharm el-Sheikh i oktober 2015. Dette fikk store konsekvenser for egyptisk turistindustri.

Ytterliggående islamister med bånd til Den islamske staten hevdet å ha plassert en bombe om bord i flyet, en forklaring russiske myndigheter også fant sannsynlig.

Abdel-Fattah al-Sisi tok i sommer fatt på sin andre presidentperiode i Egypt, fem år etter at han som hærsjef ledet et militærkupp og styrtet landets folkevalgte president Mohamed Mursi.

Siden Sisi kom til makten har han slått brutalt ned på all politisk motstand. Tusenvis av sekulære, venstreorienterte aktivister og ikkevoldelige islamister er kastet i fengsel, demonstrasjoner er forbudt og nettsteder til uavhengige medier og menneskerettsorganisasjoner er stengt.