Israel bombet mål på Gazastripen

En ung palestiner kaster steiner mot israelske styrker under en demonstrasjon nord på Gazastripen mandag. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix
En ung palestiner kaster steiner mot israelske styrker under en demonstrasjon nord på Gazastripen mandag. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix Foto: Khalil Hamra / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst én palestiner skal være drept i israelske angrep på Gazastripen. En bolig i Israel er blitt truffet av en rakett skutt ut fra det palestinske området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 20 militære mål ble rammet i flyangrepene onsdag morgen, ifølge det israelske militæret.

Helsedepartementet på Gazastripen opplyser at én person er drept og flere andre såret. Departementet kontrolleres av den islamistiske Hamas-bevegelsen, som styrer det palestinske området.

Sjokkskader

Noen timer tidligere ble en bolig i byen Beersheba sør i Israel truffet av en rakett skutt ut fra Gazastripen. Dette skal være første gang siden 2014 at en israelsk bolig er blitt rammet i et slikt angrep.

I boligen bor en kvinne og hennes tre barn, og de behandles for sjokkskader, ifølge den israelske nødetaten Magen David Adom. Familien skal ha rukket å komme seg til et tilfluktsrom før huset ble rammet.

To andre personer ble skadd i panikken som oppsto da flyalarmen gikk og folk i Beersheba måtte søke tilflukt.

Les også: Israels hær: Rakett skutt mot israelsk by fra Gazastripen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikansk student anker utvisning til israelsk høyesterett

Hamas tar avstand

En annen rakett traff en israelsk strand uten at noen ble skadd. Kort tid senere stengte Israel to grenseoverganger til Gazastripen.

Hamas-bevegelsen tok onsdag avstand fra rakettangrepene mot Israel. Hvilke grupper som står bak dem, er ikke kjent. Israelske myndigheter mener likevel at Hamas i praksis er ansvarlig for dem.

Siden 30. mars har det vært jevnlige demonstrasjoner på Gazastripen. Protestene er blant annet rettet mot den israelske blokaden som har gjort levekårene på Gazastripen svært vanskelige.

Siden demonstrasjonene startet er minst 205 palestinere blitt drept av israelske styrker.

Saken oppdateres

Les også: Sju palestinere drept på Gazastripen

Palestinerne bryter samarbeidet med FNs fredsutsending