Her er enorme BMW X7

Foto: BMW.
Foto: BMW.
Artikkelen fortsetter under annonsen

BMW X7 blir et alternativ til Mercedes-Benz GLS. Her er de første bildene og prisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

BMWs X-familie har fått en ny grandios storebror. Helt nye X7 byr ifølge BMW på plass til syv, med komfort, teknikk, funksjonalitet – og en dose ekstravaganse – på høyeste nivå.

2018 omtales av BMW som «Year of the X», og etter lanseringen av helt nye BMW X2 og X4 tidligere i år, og den kommende lanseringen av helt nye BMW X5 i november, er tiden inne for å presentere den største og mest luksuriøse SUV-en fra BMW.

– Helt nye BMW X7 er et naturlig tilskudd i luksussegmentet, hvor BMW 7-serie allerede har befestet sin posisjon. Globalt forventes det at salget av de virkelig store, luksuriøse SUV-ene vil vokse med rundt 70 prosent de neste årene. Helt nye BMW X7 er dermed et godt eksempel på at BMW satser bredt og i alle segmenter. Med andre ord – en SUV av dimensjoner på flere måter, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge, i en melding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: BMW i3 får større batteri og lengre rekkevidde

Helt nye BMW X7 måler 5.151 mm i lengden, 2.000 mm i bredden og 1.805 mm i høyden. Sammenlignet med nye BMW X5, er den dermed 229 mm lengre og 60 mm høyere, mens bredden er relativt lik. Akselavstanden måler 3.105 mm, mens bakkeklaring er 221 mm når bilen ikke er lastet.

Størrelsen på bilen definerer mye av designen, som ellers preges av rene former og presise linjer.

Foto: BMW.
Foto: BMW.

Helt nye X7 byr ifølge BMW på et chassis som er finstemt for luksuriøs kjørekomfort og velkjent BMW-dynamikk. Siste generasjon xDrive intelligent firehjulsdrift og adaptiv luftfjæring foran og bak med individuell lufttilførsel er standard. Luftfjæringen gjør at høyden kan regulereres i et spenn på 80 mm (+/- 40 mm fra utgangsposisjon).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nyhetsrush fra BMW

X7 tilbys først med tre effektsterke og velkjente seksylindrede motorer i det europeiske markedet; xDrive40i (340 hk), xDrive 30d (265 hk) og xDrive M50d (400 hk)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle motorene har 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard. Modellene 40i og 30d tilbys med en egen offroad-pakke med ulike kjøremodus, mens kraftpluggen M50d har en egen M Sport differansial som standard.

Helt nye BMW X7 blir produsert på BMWs fabrikk i Spartanburg, USA, sammen med BMW X3, X4, X5 og X6.

Det siste tilskuddet i BMWs store SUV-familie lanseres i slutten av mars 2019, og kan allerede i løpet av denne uken bestilles hos de norske BMW-forhandlerne.

Prisene er som følger:

xDrive 40i (340 hk): Fra 1.336.000,-

xDrive 30d (265 hk): Fra 1.278.500,-

M50d xDrive: Fra 1.532.600,-

Les også:
Se de smarte løsningene BMW har funnet på her Nå drar BMW snart teppet av viktig nyhet

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no