Svensk skistjerne om dopingsvikt under OL: – Helt sykt

Sveriges Calle Halfvarsson reagerer på avsløringene om brist i antidopingarbeidet under vinter-OL. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix.
Sveriges Calle Halfvarsson reagerer på avsløringene om brist i antidopingarbeidet under vinter-OL. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske skistjernen Calle Halfvarsson reagerer på de tyske avsløringene om angivelig grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under vinter-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skal det være på det nivået fungerer jo ingen til lenger, sier 29-åringen om avsløringene til den tyske kringkasteren ARD.

Kringkasteren publiserte nylig videomateriale som avdekker grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under OL sist vinter. ARD har fått tilsendt en video fra en varsler som tilsynelatende viser et ulåst kjøleskap med urinprøver inne på et testrom.

Varsleren er selv med i et landslag og burde ikke kunne ta seg inn i rommet med dopingprøvene. Men døren til rommet var åpen, og låsen på skapet med prøvene ikke steng. Flere utøvere har reagert på sikkerhetsbristene, nå også svenske Calle Halfvarsson, skriver Dagbladet som siterer den svenske avisen Expressen.

– Det er galskap at hvem som helst kan trikse med prøvene våre. Det høres helt utrolig ut. Helt sykt, sier Halfvarsson til den svenske avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Løfshus om påstått dopingsvikt under OL: – Skuffende

Tirsdag sa den norske landslagsdronningen Marit Bjørgen til NRK at hun fikk litt vondt i magen av nyheten, og at hun føler ikke alt var 100 prosent sikkert. Hun opplevde selv svikt i rutinene hos arrangøren.

– Det jeg opplevde da jeg hadde fordelt urinen på a- og b-glassene, var at låsen gikk i stykker da jeg skulle skru igjen. Jeg er glad jeg hadde med meg lege inn, for det var han som oppdaget at det var en sprekk i den, sier Bjørgen.

38-åringen tok to gull, ett sølv og to bronse under vinterens OL før hun la opp som skiløper.

Bakgrunn: Tysk TV-kanal hevder å ha avslørt dopingsvikt under OL i Sør-Korea