Løfshus om påstått dopingsvikt under OL: – Skuffende

Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus synes ikke det er hyggelig å høre om sikkerhetsbristene i forbindelse med dopingtestene under vinter-OL i Sør-Korea.
Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus synes ikke det er hyggelig å høre om sikkerhetsbristene i forbindelse med dopingtestene under vinter-OL i Sør-Korea. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennslandslagssjef Vidar Løfshus sier han er skuffet over rapportene om angivelig grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under vinter-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løfshus, som var landslagsleder under OL sist vinter, sier til VG at han liker avsløringene fra den tyske TV-kanalen ARD svært dårlig.

– Dette er skuffende. Det er jo IOC sitt ansvar. De må sørge for at det er kvalitet på dette. At de ikke klarer det er noe jeg ikke skjønner at går an i 2018. Det er overraskende hvis slikt svikter, sier Løfshus.

Det er nytt videomateriale som avdekker grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under OL sist vinter, ifølge den tyske kringkasteren ARD. Kanalen har fått tilsendt en video fra en varsler som viser et ulåst kjøleskap med urinprøver inne på et testrom.

– Det mest oppsiktsvekkende er sikkerheten til utøverne, sier Løfshus, som grøsser over det som ser ut til å være en svært lemfeldig behandling av dopingprøvene.

Bakgrunn: Tysk TV-kanal hevder å ha avslørt dopingsvikt under OL i Sør-Korea

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også konfidensielle papirer skal ha ligget fullstendig tilgjengelig i kontrollrommene i OL-byen Pyeongchang uten at noen kontrollører var til stede. Ifølge idrettsjuristen Michael Lehner vil det være stor sjanse for at dopingtatte OL-utøvere kan bli frikjent dersom det kan bevises at dopingprøvene ikke har vært håndtert på riktig måte.

– Det finnes ikke noe lettere forsvar. Enhver prøve som var i dette dopinglaboratoriet er ubrukelig, sier Lehner til ARD.

Aktuelt: Dopingekspert reagerer på langrennsjentenes Russland-uttalelser

Kommentar: Har Norges Skiforbund gjort antidoping-hjemmeleksen sin?