Flere kjøper nummer to-bolig i Oslo

Det er fremdeles marked for bolig nummer to og til og med nummer tre i Oslo. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Det er fremdeles marked for bolig nummer to og til og med nummer tre i Oslo. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere kjøper en bolig nummer to i Oslo, tross renteøkning og et kjøligere boligmarked.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om boligprisene har flatet ut, er det kjøpt 548 sekundærboliger hittil i år i Oslo, skriver Dagens Næringsliv. Dermed har antall boliger som eieren ikke bor i selv, økt fra 53.093 til 53.641 siden 2017.

Markedet for sekundærboliger økte markant fra 2016 til 2017 da boligprisene i Oslo var på full fart oppover. På det ene året var det 1.276 flere sekundærboliger.

– Tallene våre viser en fortsatt jevn vekst i sekundærboliger i 2018. Kombinasjonen av lave renter og at forbrukerne har klokkertro på boligmarkedet gjør at mange putter pengene sine i en bolig nummer to eller tre, sier Carl Geving i Norsk Eiendomsmeglerforbund (Nef).

Geving mener at de vanligste kjøperne av sekundærbolig i Oslo er foreldre som kjøper bolig til barna, og leier den ut til barna er blitt voksne.

Finansdepartementet strammet inn reglene for lån til kjøp av sekundærbolig i januar 2017 i et forsøk på å bremse prisutviklingen. Den nye forskriften krever blant annet 40 prosent egenkapital.