Skuffelse i Widerøe – vurderer rutekutt

Widerøe vurderer nå hvilke ruter som må reduseres og hvilke som må kuttes helt etter at regjeringen kun foreslår å foreta mindre kutt i den omstridte flypassasjeravgiften.
Widerøe vurderer nå hvilke ruter som må reduseres og hvilke som må kuttes helt etter at regjeringen kun foreslår å foreta mindre kutt i den omstridte flypassasjeravgiften. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet Widerøe er misfornøyd med regjeringens foreslåtte reduksjon i flypassasjeravgiften og varsler rutekutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kuttene omfatter både redusert antall avganger og ruter som kan bli helt kuttet ut.

– Widerøe har lest statsbudsjettet og må konstatere at til tross for at flypassasjeravgiften differensieres noe, er dette langt fra tilstrekkelig til å sikre de nødvendige rammebetingelser for en videre utvikling av det kommersielle kortbanenettet i Distrikts-Norge, opplyser Widerøe i en pressemelding.

Den omstridte avgiften ble vedtatt av Stortinget i desember 2015 og innført fra 1. juni 2016. Avgiften er siden økt fra 80 kroner pluss moms ved innføringen til 83 kroner for hver reise. I forslaget til statsbudsjett for 2019 går regjeringen inn for å redusere avgiften på reiser i Norge og Europa til 75 kroner, mens den foreslås økt på reiser utenfor Europa til 200 kroner.

– Vi håpet at forståelsen for denne viktige kollektivtrafikken i Distrikts-Norge hadde økt og at det skulle skapes bedre forutsetninger for en styrking av tilbudet. Dette vil dessverre få konsekvenser for det flytilbudet Widerøe er i stand til å levere, fastslår Widerøe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet vil derfor undersøke nærmere hvor det kan kuttes.

– Vi vil nå gå igjennom vårt tilbud og vurdere hvilke ruter som må reduseres samt hvilke destinasjoner som vil kuttes fra Widerøe-kartet. Widerøe vil komme tilbake til dette så snart dette er klart. Dette vil sannsynligvis ta noen uker, opplyser Widerøe.

Jensen om budsjettet: – I dag skinner sola igjen, på hele landet

Samleside: Her finner du alle sakene om statsbudsjettet