Syria: Buffersone kun midlertidig tiltak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias president Bashar al-Assad sier avtalen om en demilitarisert sone i Idlib-provinsen kun er et midlertidig tiltak og at de snart vil ta kontrollen tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For tre uker siden, 17. september, inngikk Russland og Tyrkia en avtale om å opprette en demilitarisert sone i provinsen, som regjeringsstyrkene truet med å innlede en storoffensiv mot.

I et partimøte søndag sa presidenten ifølge nyhetsbyrået SANA at avtalen blant annet fører til å redusere blodsutgytelsen i området, men at den kun er midlertidig.

– Denne provinsen samt andre syriske territorier som fortsatt er kontrollert av terrorister, vil snart returneres til den syriske staten, sa Assad.

Lørdag kom den første meldingen om at tyrkisk-støttede opprørere hadde begynt å trekke tunge våpen ut av den planlagte buffersonen i Idlib nordvest i landet.

Meldingen kom i forkant av en tidsfrist for etableringen av den demilitariserte sonen i tråd med en avtale mellom Russland og Tyrkia. Russland støtter regimet i Damaskus, mens Tyrkia støtter flere opprørsgrupper.

Syriske regjeringsstyrker og deres allierte har det siste året gjenerobret store områder fra opprørerne, som nå i hovedsak holder til i Idlib-provinsen.