Treneren om Johaug: – Hun er på høyde med det beste hun har vært

Therese Johaug under treningen til langrennsjentene på Fåvang torsdag formiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Therese Johaug under treningen til langrennsjentene på Fåvang torsdag formiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju uker før verdenscupåpningen er trener Pål Gunnar Mikkelsplass fornøyd med formen til Johaug. Han ber henne likevel lytte til kroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug har vært gjennom en tøff periode, og hun ser fram til å delta i sitt første verdenscuprenn på over to år og åtte måneder. Pål Gunnar Mikkelsplass, som har vært Johaugs private trener under dopingutestengelsen, har stor tro på sin elev.

– Jeg mener absolutt at hun er i god form. Formen er som den bør være i oktober. Hun er på høyde med det beste hun har vært på før. Så er det om å gjøre å sette det ut i livet i konkurranse, sier Mikkelsplass til NTB.

Les også: Johaug: – Marit er min mentor

Kalla frykter Johaug før kommende sesong

Må unngå overtrening

Verdenscupen starter i finske Ruka 24. november, og før det skal Johaug på landslagssamling i Val Senales.

– Det er viktig å dra derfra med overskudd og få et godt utbytte av oppholdet. Hun må gjøre de riktige tingene og ikke noe dumt, og gjør hun det så vil det gå bra i rennene også. Hun må lytte til kroppen, være på hugget og ta signalene som kroppen gir, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mikkelsplass, som har gått inn i trenerteamet på landslaget, er opptatt av at Johaug ikke overtrener og går på en smell.

– I en periode med mye trening over lang tid så kan det komme dager som er litt tunge, og da er det viktig å ta hensyn til de og vurdere deretter, ikke bare forskyve tankene og ikke ta ting alvorlig. Det er det viktigste, sier han.

Går det meste

Sist uke sa Johaug at hun kommer til å stå over de rene sprinthelgene i årets verdenscup. Mikkelsplass påpeker at de ikke har lagt noen endelig plan for hvilke renn hun skal gå denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke ta ut noe hundre prosent rennprogram før hun kommer helt i gang og ser hvordan det går i november-desember. Så får vi ta en vurdering, men fram mot jul så blir det å gå det aller meste, sier han.

Planen er fortsatt å være med i Tour de Ski rundt nyttår.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Samtidig tror jeg det kan være lurt ikke å låse det, at det er noe man være med på, men at det kan vurderes ut ifra hvordan det går fram til da, sier han.

Johaug har uttalt at hun satser mot VM i februar og mars.

– Det er VM som er hovedmålet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å være i best mulig form der, sa Johaug til NTB forrige uke.

Les også: Johaug slo sin egen Lysebotn Opp-rekord

Johaug skal slippe å ta over Bjørgens rolle alene

Video: – Johaug er i bedre form enn noen sinne: