Funn dobler oljemengden på Nornefeltet

Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cape Vulture-funnet inneholder 50–70 millioner fat utvinnbar olje, ifølge Equinor. Dette gjør de gjenværende reservene på Nornefeltet mer enn doblet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Driften av Nornefeltet utenfor kysten av Nordland skulle opprinnelig ha stanset i 2014, men nå er dette allerede planlagt utvidet til 2036.

– Cape Vulture kom som en gave på nyåret i 2017 og bekreftet nok en gang at Norne-området stadig har spennende ting gjemt i undergrunnen, sier Siri Espedal Kindem, områdedirektør for Drift nord i Equinor, i en pressemelding.

Ifølge Nick Ashton, Equinors letedirektør for norsk og britisk sokkel, åpner Cape Vulture-funnet også flere muligheter i området.

Equinor er operatør for utvinningstillatelse 128D Cape Vulture og har en andel på 64 prosent. Parterne er Petoro (24,5 prosent) og Eni (11,5 prosent). Funnet er nå sannsynligvis ferdig avgrenset, ifølge Equinor, og partnerne vil ta det videre mot en utbyggingsbeslutning.

Norne var den første feltutbyggingen utenfor Nordland og markerte starten på nordnorsk oljehistorie. Feltet kom i drift i 1997.