Neymar startet showet da PSG rundspilte Røde Stjerne

Neymar fikk mye å juble for da PSG høvlet over Røde Stjerne. Foto: Thibault Camus / AP/ NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

PSG skapte målsjanser på løpende bånd mot Røde Stjerne, og gjestene fra Beograd var heldige som kun slapp unna med 1-6.

Neymar ble kampens store spiller med tre scoringer. To av dem kom på direkte frispark og var av den utsøkte sorten. Med tre nye scoringer har han nå 30 mål i mesterligaen, noe som gjør ham til mestscorende brasilianer i historien. Også Kaká står med 30 scoringer.

PSG åpnet småsløvt, men målshowet startet med et brak etter 20 minutter. Neymar ble felt på 20 meter, og brasilianeren skulle prøve seg på frispark.

Han skrudde ballen over muren og i mål på lekkert vis. Røde Stjernes 194 centimeter høye Vujadin Savić hoppet så høy han var, men klarte ikke å stoppe det perfekt slåtte frisparket.

4-0 til pause

2-0-målet kom etter 21 minutter og var også av det lekre slaget. Adrien Rabiot brøt en pasning midt på gjestenes halvdel og spilte fram til Neymar. Han slo ballen ut til høyre til Kylian Mbappé, som så Neymar i boksen. Brasilianeren satte ballen i nettaket på volley, og da var det 2-0 i Paris.

Røde Stjerne slet med å reise seg etter scoringene. 37 minutter var spilt da Edinson Cavani gjorde vondt verre. Røde Stjerne fikk flere muligheter til å klarere, men Cavani tråklet seg gjennom forsvaret og satte dagens tredje ball i nettet bak Milan Borjan.

Før pause rakk stjernegalleriet fra Paris å nette en fjerde gang. Thomas Meunier slo inn med utsiden, et utsøkt innlegg som traff Ángel di María i boksen. Etter 41 minutter satte han inn 4-0.

Trøstemål

Etter pause var det spill mot ett mål, og Røde Stjerne hadde ingenting å komme med på Parc des Princes. Det var smått utrolig at publikum måtte vente til det 70. minutt før det sto 5-0.

Neymar vippet ballen gjennom til Juan Bernat, som slo inn til Mbappé foran mål. Han trillet ballen over streken fra tre-fire meter.

Da våknet gjestene til liv, og etter 74 minutter ble Marko Marin spilt fri i bakrommet. Han forsøkte en avslutning, og reduserte til 1-5 til PSG-keeper Alphonse Areolas store fortvilelse.

Slapp inn – måtte smile

Fortvilet var også keeperkollega Milan Borjan da han slapp dagens sjette ball i mål. 81 minutter var spilt da Neymar satte punktum med kampens høydepunkt. Et frispark fra rundt 30 meter ble skrudd rundt muren og helt oppe i krysset.

Frisparket var så godt at keeper Milan Borjan slo ut med armene og trakk på smilebåndet.

I Gruppe D møttes Lokomotiv Moskva og Schalke 04 spilte til en annen «tidligkamp» i mesterligaen onsdag. Den endte 1-0 til tyskerne etter scoring av Weston McKennie like før slutt.