Bondevik støtter Hareide

Tidligere partileder og statsminister, Kjell Magne Bondevik hilser på nåværende partileder Knut Arild Hareide under KrFs landsmøte i 2017.
Tidligere partileder og statsminister, Kjell Magne Bondevik hilser på nåværende partileder Knut Arild Hareide under KrFs landsmøte i 2017. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsminister og KrF-leder Kjell Magne Bondevik er enig med Knut Arild Hareide i at KrF bør søke mot venstresiden og danne regjering med Ap og Sp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg støtter partilederen. Det synes jeg han fortjener. Vi er et sentrumsparti som alltid har samarbeidet begge veier. Grunnen til at jeg nå støtter Hareide i et samarbeid med venstresiden, er at avstanden til Frps standpunkt og holdninger er for stor, sier Bondevik til NRK.

Han mener KrF kan få større gjennomslag for sin politikk dersom de samarbeider med Arbeiderpartiet og Senterpartiet fremfor Høyre og Fremskrittspartiet.

KrF-leder Knut Arild Hareide kunngjorde fredag at han mener partiet for første gang i historien bør vurdere å gå inn i samtaler med Ap og Sp med sikte på å danne regjering. Han har imidlertid utelukket samarbeid med SV.