SEAT Tarraco er avslørt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda en SUV ser dagens lys.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SEAT Tarraco er her, oppkalt etter middelhavsbyen Tarragona.

Bilen er designet og utviklet hos SEAT i Martorell i Barcelona, og blir produsert i Wolfsburg. Den er den tredje SUV-modellen i merkets offensiv i SUV-segmentet.

Samtidig viser den i hvilken retning SEAT går når det gjelder designspråket på kommende modeller. Tarraco kommer ifølge en pressemelding til å gi SEAT nye kunder, samtidig som den er spådd til å gi merkevaren et løft og ha en positiv innvirkning på salgstall og profitt generelt. Tarraco er SEATs nye flaggskip.

Direktør for SEAT Norge, Tor Anton Bjørge, tror Tarraco er en modell som kommer til å bli populær på det norske markedet.

– SUV-segmentet står sterkt på det norske markedet, og store SUVer er populære blant norske bilister. SEAT Tarraco er stor SUV som kan tilby alt av utstyr og komfort man forventer av en stor SUV, samtidig som den tilbyr fleksibilitet og praktiske løsninger - blant annet kan du velge mellom 5 og 7 seter. Vi gleder oss til å introdusere Tarraco på det norske markedet neste år, sier den norske SEAT-direktøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bilsalget i Europa øker

(Saken fortsetter under)

Foto: SEAT
Foto: SEAT

To bensin-utgaver blir tilgjengelig: en firesylindret 1,5 liter TSI med 150 hester som er koblet sammen med en 6-trinns manuell-kasse med forhjulstrekk , og en 2,0 liters 190-hester med en 7-trinns DSG automatkasse med firehjulstrekk.

Det er også to diesel-utgaver, begge to-liters TDI, med 150 hk eller 190 hk. 150-hesteren fåes både med manuell-kasse og forhjulstrekk, og med firehjulstrekk og DSG automat-kasse. 190-hesteren er kun tilgjengelig med firehjulstrekk og automatgir. Senere blir Tarraco også tilgjengelig med andre, alternative drivverkteknologier.
SEAT Tarraco kan forhåndsbestilles i desember.

Les også: Elbilen DS 3 Crossback E-Tense kommer i 2019

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no