Solheim tilbakebetalte 50.000 kroner til FN

Erik Solheim, sjef for FNs miljøprogram og assisterende generalsekretær i FN, reiser mye. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Erik Solheim, sjef for FNs miljøprogram og assisterende generalsekretær i FN, reiser mye. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjef for FNs miljøprogram Erik Solheim har betalt tilbake 50.000 kroner etter at FNs internrevisjon avdekket feil i en reiseregning, ifølge VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG kommer det fram i en epost fra Solheim til hans medarbeidere ved FN-kontoret i Nairobi mandag.

Aftenposten skrev i forrige uke om hvordan FNs internrevisjon i sitt utkast til rapport om FNs miljøprogram UNEP slår fast at Solheim tar for lite hensyn til miljøet, regelverket og budsjettet. Revisjonen foreslår dessuten at han betaler tilbake deler av pengene han har brukt på reisene sine. Det er etter denne kritikken eposten er sendt.

I eposten framkommer det at tilsynsorganet tidligere i år avdekket tre feil ved Solheims reiseregninger.

Til sammen beløper det seg ifølge Solheim til 50.000 kroner og ekstrautgifter knyttet til at han forlenget et opphold i Norge da hans mor lå for døden i fjor vår.

– Pengene ble tilbakebetalt, sier Solheim til VG.

Bakgrunn: Miljøsjef Erik Solheim får FN-refs for pengebruk og reisevirksomhet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han avviser kritikken mot ham og sier at alle reiser han har foretatt har vært på invitasjon fra ett eller flere medlemsland eller for en internasjonal konferanse som klimaforhandlingene eller FNs hovedforsamling.

– Reiser er helt avgjørende for å kunne engasjere medlemslandene, næringsliv og sivilsamfunn for miljøet. Vi har ingenting å skjule, sier han.

Som sjef for FNs miljøprogram har Solheim brukt 4,1 millioner kroner fordelt på 529 reisedøgn, flere av reisene uten tilstrekkelig dokumentasjon på at han faktisk var på tjenestereiser.