Nationen: KrF og regjeringen kan avklare regionreformen på bakrommet

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) og KrF forhandler nå om regionreformen på bakrommet, ifølge Nationen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) og KrF forhandler nå om regionreformen på bakrommet, ifølge Nationen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringspartiene og KrF forhandler om en avtale som avgjør regionreformen før saken kommer til Stortinget, etter det Nationen erfarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det Nationen forstår pågår det nå forhandlinger mellom de tre regjeringspartiene og KrF om en endelig løsning på regionreformen, skriver avisen.

Både tilhengere og motstandere har ventet på hvilke oppgaver de nye regionene skal få tilført. I vår vedtok Stortinget at en liste med oppgaver må legges fram innen 15. oktober. Mange har sett for seg en dragkamp i Stortinget om disse i høst. Samtidig har Senterpartiet varslet at de vil foreslå å oppheve både Viken og Troms-Finnmark.

Les også: Sametingspresident krever ny lov før regionreform

Hvis regjeringen og KrF blir enige om en pakkeløsning, kan det parkere både forsøket på å oppheve sammenslåingene, og avklare oppgavespørsmålet, før Stortinget rekker å starte behandlingen av nye forslag.

Hagenutvalget foreslo å flytte 5.000 arbeidsplasser, og oppgaver for 24 milliarder kroner, til fylkene. Etter det Nationen forstår, er man langt unna dette nivået nå. Enkelte oppgaver innen næringsutvikling diskuteres, men mange andre spørsmål må utredes videre, om det skal være aktuelt å flytte dem.

Les også:

Uvisst hva som skjer med Finnmarkseiendommen etter regionreform

Ap vil stemme mot regionreform

Regionreformen kan hjelpe de små partiene