Coolen om gullkampen: – Rosenborg og Brann må vinne resten

Rosenborgs trener Rini Coolen i intervjusonen etter søndagens eliteseriekamp i Oslo.
Rosenborgs trener Rini Coolen i intervjusonen etter søndagens eliteseriekamp i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg-trener Rini Coolen mener overtidsseieren mot Vålerenga kan være med å definere sesongen. De neste to månedene blir en innbitt gullkamp med Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg styrte mot et surt poengtap i gullkampen, men langt ut i overtiden dukket suksesskjøpet Issam Jebali opp og fikset 3-2-seier borte mot Vålerenga søndag.

Coolen er ikke i tvil om at trønderne vil se tilbake på trepoengeren som svært viktig når sesongen skal summeres opp i november.

– Ja, det er mulig. Etter sesongen ser man tilbake på hvilke kamper man la igjen poeng, og hvis det blir uavgjort, taper man to poeng. I kampen om serietittelen skjer det, men det er så mange kamper som gjenstår. Det kommer til å bli tøft for oss og Brann å kjempe for tittelen. Men vi leder og vi vil fortsette der så lenge vi kan, sa Rini Coolen til NTB.

Tett

Etter søndagens 22. serierunde har Rosenborg 49 poeng på tabelltopp. Brann følger som toer med 47. Lagene møtes i slutten av oktober i Bergen.

– Begge lag må vinne mange kamper. Det er ingen lette kamper i denne serien. Vi må også spille en rekke andre kamper. Så det er et tøft program. Jeg vil ikke bruke det som en unnskyldning, for det er fint å spille på det nivået, men det kommer til å bli tøft og vi må tro på det. Vi må spille mot hverandre også, så det kommer til å bli viktig. Begge lag må vinne resten. Konkurransen er ikke så lett at man kan vinne lett heller. Et godt eksempel er i dag (søndag) mot en god konkurrent som spiller bra, og som kunne vunnet. Noen ganger får man hva man fortjener, og vi fortjente å vinne, oppsummerte Coolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg kjemper i høst på flere fronter. Trønderne må kombinere gulljakten i Eliteserien med spill i både cupen og europaligaen. Celtic borte venter i sistnevnte turnering torsdag, mens det venter nytt møte med Vålerenga i NM-kvartfinalen 26. september.

– Det er en utfordring. Man kan se på det som en fordel ved at man spiller mange kamper og finner en rytme, men man må også gjøre det mange uker på rad. Det spørs hvor mange spillere vi har tilgjengelig. Har man alle, så kan man rotere, og da går det, men det kommer til å bli tøft. Men vi liker de kampene, for det er grunnen til at man vil spille på europeisk nivå og ta tittelen.

Bendtner i bakgrunnen

Oppladningen til Brann-kampen ble forstyrret av at Nicklas Bendtners mye omtalte taxitur i København i helgen. Bendtner ble skadd mot Shkëndija da RBK tok seg til gruppespillet i europaligaen. Det var mens han var under opptrening i København at han var innblandet i en voldsepisode som gjorde at en taxisjåfør pådro seg dobbelt kjevebrudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror ikke det påvirket oss så mye. Vi visste at Nicklas ikke var tilgjengelig til denne kampen, så vi måtte jobbe uten ham, men vi står bak ham og støtter ham i denne tøffe situasjonen. Han jobber også veldig hardt for å komme tilbake, og vi trenger ham. Men vi trenger også en Nicklas som er i form, og forhåpentlig er han tilbake og trener med oss så snart som mulig, sier Coolen.

– Jeg møtte ham denne morgenen (søndag), og han var i godt slag. Forhåpentlig er han tilbake hos oss snart, for han er en fantastisk person og spiss. Vi trenger ham i resten av kampene, tilføyer RBK-treneren.