Amerikanske selskaper i Kina sliter under handelskrigen

En mann går forbi et skilt på en restaurant i Guangzhou i Kina. På skiltet står det at amerikanske kunder vil måtte betale 25 prosent mer enn andre kunder fra den dagen president Donald Trump startet handelskrigen mot Kina. Foto: Color China Photo AP / NTB scanpix
En mann går forbi et skilt på en restaurant i Guangzhou i Kina. På skiltet står det at amerikanske kunder vil måtte betale 25 prosent mer enn andre kunder fra den dagen president Donald Trump startet handelskrigen mot Kina. Foto: Color China Photo AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

64 prosent av de amerikanske selskapene i Kina sier at de påvirkes negativt av handelskrigen mellom de to landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA var først ute med å innføre 25 prosent toll på en rekke kinesiske varer. Kina svarte kort tid etter med å innføre en tilsvarende toll på amerikanske varer.

I en spørreundersøkelse gjennomført av de amerikanske handelskamrene i Kina og Shanghai svarer 63,6 prosent av de amerikanske selskapene at overskuddet og etterspørselen etter deres varer og tjenester har falt som følge av den amerikanske tollen. 62,5 prosent svarer det samme om den kinesiske tollen.

– Amerikanske selskaper lider både på grunn av Kinas toll, og, ironisk nok, på grunn av amerikansk toll som er ment å skade den kinesiske økonomien. Vi oppfordrer begge regjeringer til å vende tilbake til forhandlingsbordet, skriver handelskamrene i en uttalelse.

President Donald Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow sa til Fox News onsdag at finansminister Steven Mnuchin har foreslått nye handelssamtaler med Kina.

– Vi har fått informasjon om at den kinesiske regjeringen ønsker å ta opp igjen samtalene, sa Kudlow.