Alex Jones permanent utestengt fra Twitter

Et av innleggene på twitterkontoene Info Wars med Alex Jones som stiller spørsmål til CNN-journalist Oliver Darcy onsdag. Jones er nå permanent utestengt fra Twitter. Foto: Twitter / AP / NTB scanpix
Et av innleggene på twitterkontoene Info Wars med Alex Jones som stiller spørsmål til CNN-journalist Oliver Darcy onsdag. Jones er nå permanent utestengt fra Twitter. Foto: Twitter / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Twitter har besluttet permanent å utestenge ytre høyre-konspiratoriker Alex Jones, som allerede er ekskludert fra Facebook og YouTube.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontroversielle Jones var i august utestengt fra Twitter i én uke etter at han oppfordret sine tilhengere til å gripe til våpen i kampen mot mediene. Denne gangen er det altså for godt.

– I dag har vi permanent utestengt @realalexjones og @infowars fra Twitter og Periscope. Vi gikk til dette skrittet basert på nye meldinger om tweeter og videoer lagt ut i går som bryter med våre retningslinjer om krenkende oppførsel, i tillegg til kontoenes tidligere brudd på reglene, heter det i uttalelsen fra Twitter torsdag.

Twitter kommenterer vanligvis ikke saker som involverer enkeltpersoner, men i dette tilfellet har interessen vært såpass stor at nettstedet fant det i offentlighetens interesse med en uttalelse.

Beslutningen kommer dagen etter at Twitter-sjef Jack Dorsey vitnet i Kongressen, blant annet om anklager fra president Donald Trump om at giganter innen sosiale medier er politisk partiske, mot liberalister og ute etter å bringe de konservative til taushet.

Twitter advarte andre mot å bidra til at Jones kan omgå utestengelsen fra nettstedet.