Erdogan advarer mot massakre i Idlib

Se video: Fredag møtes Russland, Iran og Tyrkia i Teheran for å diskutere situasjonen i Syria. Idlib blir et sentralt tema.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarer mot å sende missiler mot opprørskontrollerte Idlib i Syria og sier resultatet blir en massakre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gud forby, om det regner missiler der, vil det forårsake en alvorlig massakre og en flyktningkrise, sa Erdogan til journalister onsdag.

FN oppfordret tidligere denne uken Russland og Tyrkia til å forsøke å hindre et blodbad i opprørskontrollerte Idlib, nordvest i Syria.

Tyrkia har forhandlet med Russland for å avverge et angrep på Idlib, opprørernes siste provins i Syria. Samtidig har president Bashar al-Assads styrker tatt stilling nær opprørernes siste store bastion.

Russiske luftangrep

En militær storoffensiv vil kunne bli katastrofal for de anslagsvis 2,5 millioner menneskene som befinner seg i byen Idlib og områdene rundt.

Tirsdag denne uken gjenopptok russiske fly angrepene mot Idlib etter en 22 dager lang pause. Minst ni sivile, blant dem fem barn fra samme familie, ble drept i angrepene mot 24 mål, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin og Erdogan møter fredag sin iranske motpart Hassan Rouhani til samtaler i Teheran. Situasjonen i Idlib blir det overordnede temaet.

Aktuelt: SOHR: Russiske fly har bombet områder i Idlib

Humanitær krise

Idlib kontrolleres av en sammensatt gruppe opposisjonelle og islamister. Provinsen huser dessuten hundretusenvis av internflyktninger. FN frykter at et slag om Idlib kan føre til den største humanitære krisen i det 21. århundret.

Opprørere og familiene deres har de siste tre årene blitt drevet til provinsen fra andre områder i landet.

Det har skjedd gjennom avtaler inngått med Assad-regimet etter hvert som ulike opprørsgrupper har erkjent nederlag på slagmarken overfor styrker fra regimet og deres allierte – Russland, Iran og Hizbollah.

Aktuelt: Trump advarer Iran, Russland og Syria mot å angripe Idlib