Forbannet Lewinsky forlot intervju

Artikkelen fortsetter under annonsen

Monica Lewinsky stormet av scenen under et intervju i Israel da hun fikk spørsmål om USAs tidligere president Bill Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde en klar avtale om at dette var «off limits», sier 45-åringen, som hadde holdt et innlegg om utfordringer med sosiale medier.

Lewinsky skulle intervjues på israelsk fjernsyn mandag. Hun har markert seg som aktivist mot mobbing de senere år, og hadde nettopp holdt et innlegg om problemer i sosiale medier (se hennes Ted-talk om emnet under).

Hun reiste seg brått fra plassen sin og gikk av scenen etter åpningsspørsmålet, om hvorvidt hun fortsatt ventet en personlig unnskyldning fra Clinton, melder Reuters.

– Beklager, jeg klarer ikke dette, sa Lewinsky før hun gikk (video fra episoden over).

– Jeg har aldri snakket med henne

President Clinton under sin forklaring for storjuryen 17. august 1998. NTB Scanpix/AP.
President Clinton under sin forklaring for storjuryen 17. august 1998. NTB Scanpix/AP.

Levinsky var praktikant i Det hvite hus på 90-tallet, og hennes affære med den amerikanske presidenten førte indirekte til riksrettssaken mot ham i 1998. Han ble anklaget for mened (falsk forklaring) da han benektet forholdet under en tv-sendt tale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clinton ble i juni spurt av tv-kanalen NBC om han følte at han skyldte Lewinsky en unnskyldning, og svarte: «Nei, jeg har aldri snakket med henne, men har uttalt offentlig ved mer enn en anledning at jeg er lei meg [for det som skjedde]».

Les også: Clinton: – På høy tid at vi fikk metoo-kampanjen

– Vi hadde en tydelig avtale

På Twitter skrev Lewinsky etter episoden:
«Dette var ment å være en samtale om emnet for min tale. Vi hadde en tydelig avtale om hva vi skulle diskutere, og hvilke emner vi ikke skulle komme inn på. Faktisk hadde intervjueren stilt meg det samme spørsmålet dagen før, og jeg sa det var ‘off limits’. At hun spurte meg om dette på scenen, fullstendig uten hensyn til vår avtale, gjorde det klart for meg at jeg hadde blitt villedet.(…)»

Monica Lewinskys TED-talk fra 2015: «The Price of Shame»: