Drillo om Ødegaard: – Usikker på om han har blitt mye bedre

Martin Ødegaard - hvor utvikler han seg best? Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Martin Ødegaard - hvor utvikler han seg best? Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egil «Drillo» Olsen er usikker på om Nederland er rette stedet for Martin Ødegaard og tror han kanskje hadde utviklet seg bedre i Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

19-åringen er med i troppen til UEFAs nasjonsligakamper mot Kypros (h) og Bulgaria (b). Ødegaard returnerte nylig til nederlandsk fotball på et sesonglangt lån fra Real Madrid til Vitesse.

Han var nær halvannet år i Heerenveen før det.

Den tidligere landslagssjefen observerer den voldsomme interessen rundt Ødegaard i Norge.

– Norske medier er sykelig opptatt av Martin Ødegaard. Han har fått en oppmerksomhet uten sidestykke. Fortsatt holder jeg muligheten åpen for at han kan bli en storspiller for Norge, men jeg er ikke helt sikker, sier Drillo til NTB.

– Han var tidlig langt framme og veldig god, men om han har blitt så mye bedre, er jeg usikker på. Han spilte landskampen mot Albania. Da synes jeg han var bra og også hadde tatt et steg defensivt.

– Et tankekors det er mulig å gjøre er: Hadde han vært enda bedre om han hadde blitt i Godset og spilt der fram til nå? Han hadde sikkert vært litt fattigere, men kanskje en bedre fotballspiller, sier Drillo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg bryr meg ikke om hva han sier. Det får stå for ham, sier Ødegaard som hadde fått med seg Drillos uttalelser da han ankom pressetreffet tirsdag.

Aktuelt: Kun 5000 billetter solgt foran Norge – Kypros

Usikker

Mange norske fotballeksperter mener Ødegaard og nederlandsk fotball er en helt passende allianse nå. Drillo skisserer en annen løsning.

– Tja, om Nederland og Vitesse er den beste arenaen, er jeg litt usikker på. Nederland kom jo ikke med til siste VM en gang. Jeg hadde håpet han hadde havnet i en klubb der han kunne utvikle de sidene han er litt svak på, få mer fysikk og bli mer framoverrettet (i spillet), sier Drillo til NTB.

– Han kunne kanskje heller spilt i England, gjerne i mesterskapsserien (andre nivå) for den saks skyld.

– Da han var i Godset var han jo den mest kreative av alle, slo de gode gjennombruddspasningene og var den skapende kraften. Jeg opplevde at han stagnerte litt da han kom ut. Da ble han forsiktig og reddere for å miste ballen.

– De to neste årene vil nok avgjøre mye om hvor god Martin blir, sier Drillo.

Ødegaard fyller 20 år i desember og skal ha en kontrakt med Real Madrid som løper til sommeren 2021.

Aktuelt: Ødegaard debuterte som innbytter