Putin-kritiker fengslet igjen

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er dømt til 30 dagers fengsel for å ha oppfordret til demonstrasjoner.
Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er dømt til 30 dagers fengsel for å ha oppfordret til demonstrasjoner. Foto: Pavel Golovkin / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er dømt til 30 dagers fengsel for å ha oppfordret til en ulovlig demonstrasjon tidligere i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Navalnyj, en av Putins argeste kritikere, ble pågrepet utenfor hjemmet sitt i Moskva lørdag.

Mandag ble han framstilt for en domstol i Moskva der han ble dømt til 30 dagers fengsel for å ha oppfordret til en massedemonstrasjon i januar i år. Ifølge påtalemyndigheten var demonstrasjonen ulovlig.

Opposisjonen i Russland har samtidig oppfordret til landsomfattende protester mot regjeringens pensjonsreform 9. september, samme dag som det skal holdes flere regionalvalg, blant annet i Moskva.

42 år gamle Navalnyj er blitt pågrepet mange ganger tidligere og sonet i vår en måned i fengsel etter å ha organisert protester mot Putin. Han sier alle anklagene mot ham er politisk motiverte.

Dette er Navalnyj: En reell utfordrer for Putin?