Drapssiktet i Sjøvegan jobbet i hagen hos avdøde

Den 37 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Marie Louise Bendiktsen i Sjøvegan, arbeidet i hagen hennes to måneder før drapstidspunktet. Den 59 år gamle kvinnen ble funnet voldtatt og drept i denne nedbrente boligen i Sjøvegan.
Den 37 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Marie Louise Bendiktsen i Sjøvegan, arbeidet i hagen hennes to måneder før drapstidspunktet. Den 59 år gamle kvinnen ble funnet voldtatt og drept i denne nedbrente boligen i Sjøvegan. Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 37 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Marie-Louise Bendiktsen (59) i Sjøvegan, arbeidet i hagen hennes to måneder før drapstidspunktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fremgår av en pressemelding lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms sendte ut fredag om etterforskningen av drapet i Salangen kommune i Troms sommeren 1998.

Den siktede mannen, som er tamil fra Sri Lanka, kom til Norge som asylsøker i januar 1997. Måneden etter kom han til Sjøvegan Asylmottak. I september samme år ble han overført til bosettingstjenesten i kommunen, og han var da ikke lenger tilknyttet asylmottaket.

Politiets etterforskning har avdekket at mannen arbeidet i Bendiktsens hage, sammen med flere andre, to måneder før hun ble funnet voldtatt og drept i sin nedbrente bolig 15. juli 1998. Mannen nekter straffskyld.

Avsluttende fase

Lensmannen opplyser at etterforskningen av drapet er inne i en avsluttende fase.

– Basert på den kunnskap vi har i dag, forventer politiet å kunne oversende saken til påtalemessig avgjørelse i løpet av et par måneder, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant etterforskningsskrittene som gjenstår, er avhør av fem til ti vitner, gjennomgang av elektroniske beslag, avklaring av siktedes alder og nytt avhør av ham.

Nord-Troms tingrett besluttet 15. august at siktede kan holdes varetektsfengslet inntil 12. september.

Kriminelt rulleblad

Mannen flyttet til Stavanger i april 1999, og derfra til Finnmark i desember samme år. I mars to år etter flyttet han til Oslo, der han senere giftet seg og stiftet familie.

Politiet opplyser at han begikk gjentatt kriminalitet fram til han i 2014 ble utvist i to år. I desember 2016 kom han tilbake til Norge og oppholdt seg i landet til mars neste år.

Han returnerte til Norge 20. juni i år.

Tre dager senere ble det kjent at DNA-analyser førte til at han ble pågrepet og siktet for drap, voldtekt og ildspåsettelse. I etterkant av drapet for 20 år siden ble han i likhet med mange andre avhørt av politiet flere ganger.