Jordskjelvene på Lombok tok livet av over 550 personer

Pasienter får behandling utenfor et sykehus på Lombok etter at øya ble rammet av en rekke kraftige etterskjelv sist søndag. Det første kraftige skjelvet rammet for snart fire uker siden. Foto: Fauzy Chaniago / AP / NTB scanpix
Pasienter får behandling utenfor et sykehus på Lombok etter at øya ble rammet av en rekke kraftige etterskjelv sist søndag. Det første kraftige skjelvet rammet for snart fire uker siden. Foto: Fauzy Chaniago / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 555 mennesker omkom i en rekke kraftige jordskjelv på den indonesiske øya Lombok i sommer, og nesten 1.500 ble skadd, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjelvene førte til store ødeleggelser, og hundretusener er også blitt hjemløse. Hele lokalsamfunn er blitt jevnet med jorda, og langs de ødelagte veiene ligger det hauger av bygningsrester.

Den naturskjønne øya som også er et populært turistmål, ble rammet av to store jordskjelv 29. juli og 5. august. Søndag kom det dessuten en rekke kraftige etterskjelv, hvorav det største ble målt til en styrke på 6,9.

Indonesiske beredskapsmyndigheter opplyste fredag at de fleste omkomne befant seg nord på Lombok, og at flere mennesker også mistet livet på naboøya Sumbawa.

390.000 mennesker mangler fortsatt et sted å bo, og hjelpeorganisasjoner sliter med å få inn nok vann, mat og telt til de mange som er innkvartert i leire.

Aktuelt: – Jordskjelv kan sette i gang jordskjelv på den andre siden av kloden