Sandberg-sakenAp-politiker: – Regjeringspartiene fremstår som en litt dårlig episode av «Paradise Hotel»

Åsmund Aukrust (Ap) .
Åsmund Aukrust (Ap) . Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år måtte Sylvi Listhaug gå av som statsråd, mandag fulgte Per Sandberg etter. Nå tar trolig Listhaug over Sandbergs plass i Frp-ledelsen. En parodi som overgår virkelighet, mener Ap-politiker. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ARENDAL (ABC NYHETER): Åsmund Aukrust (Ap) i Stortingets energi- og miljøkomité synes bråket i regjeringen overgår enhver parodi.

Mandag trakk Per Sandberg (Frp) seg som fiskeriminister og Frp-nestleder. Etter all sannsynlighet blir Sylvi Listhaug Frps nye nestleder.

– Frp får velge sin egen nestleder. Men det er unektelig parodisk at Listhaug måtte gå av som statsråd fordi hun spredde konspirasjonsteorier om hvem som var en trussel mot rikets sikkerhet - for så å komme tilbake i topposisjon fordi han som tok hennes jobb bryter sikkerhetsreglene i regjeringen, sier Aukrust til ABC Nyheter.

Bakgrunn: Duket for maktkamp i Frp

«Paradise Hotel»

At Listhaug, som kritiserte Ap for å sette terroristers sikkerhet foran nasjonens sikkerhet, trolig tar over for Sandberg hadde ingen tatt seriøst for et halvt år siden, mener Ap-politikeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Saken overgår enhver parodi for hvordan folk går av og på om hverandre. Hadde noen sagt dette for et halvt år siden hadde ingen tatt det seriøst. Nå fremstår regjeringspartiene som en litt dårlig episode av «Paradise Hotel» - hvor folk stadig kommer inn og ut, sier Ap-politikeren til ABC Nyheter.

Frps omstridte profil Sylvi Listhaug måtte til slutt i mars trekke seg som justisminister i mars. Etter å ha blitt drevet fra skanse til skanse i Stortinget, måtte Listhaug ta konsekvensene av Facebook-innlegget hvor hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Husker du? KrF: – Erna Solberg har latt Frp dobbeltkommunisere i fem år

Posten ble lagt ut etter at opposisjonen stemte ned et lovforslag om å åpne for å frata norske fremmedkrigere passet uten å måtte gå veien om en domstol.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Arendalsuka mandag refset Jonas Gahr Støre regjeringen for å ha satt flere polariserende personer i justis- og beredskapsministerstolen.

– Å være justisminister skal være en samlende posisjon som skal gi trygghet til sårbare mennesker. I dagene før påske opplevde vi at ofre for 22. juli-terroren flyttet hjem til foreldrene sine fordi de var redde for det en justis- og beredskapsminister hadde sagt. Det er ikke slik fellesskapet gir trygghet og sikkerhet til befolkningen, sa Støre.

Moxnes om Sandberg-saken: – Minner om «Hotel Cæsar»

SE VIDEO FRA LISTHAUS-AVGANG: Listhaug går - men tier ikke

Mulig sikkerhetsrisiko

Per Sandberg trakk seg som kjent mandag som statsråd, etter to uker med kritikk for sin Iran-reise, omtale av presteregimet og brudd på sikkerhetsregler. Ifølge Erna Solberg gikk Sandberg på eget initiativ, men statsministeren mener det var en riktig beslutning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå vil opposisjonen ha svar på om Sandbergs Iran-reise og sikkerhetsbrudd kan ha satt nasjonens sikkerhet i fare.

– Ubesvarte spørsmål gjenstår. Blant annet hva slags sikkerhetsrisiko Sandbergs kontakt med Iran og besøk til Kina eventuelt har påført Norge. Dette er nøkkelspørsmål jeg ønsker å stille som medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier KrFs Hans Fredrik Grøvan til NTB.

SE VIDEO: Sandberg: Dere er vel interessert i sexlivet mitt også