Sjømatnæringa ser fram til å samarbeide med Nesvik

Avtroppende fiskeriminister Per Sandberg overleverte nøkkelen til påtroppende statsråd Harald Tom Nesvik. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Avtroppende fiskeriminister Per Sandberg overleverte nøkkelen til påtroppende statsråd Harald Tom Nesvik. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskarlaget, Sjømatbedriftene og Fiskebåt er positive til at Harald Tom Nesvik blir Norges nye fiskeriminister. Samtidig takker de forgjengeren for samarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– La meg aller først få lov til å takke Per Sandberg for godt samarbeid. Han har vært en tydelig og synlig statsråd som har evnet å sette sjømatpolitikken på dagsorden, sier administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene i en pressemelding kort tid etter at Sandberg trakk seg som fiskeriminister mandag.

Også Fiskebåt roser den avgåtte fiskeriministeren.

– Sandberg har vært en engasjert, uredd og kunnskapsrik fiskeriminister. Men slik saken rundt Iran-turen utviklet seg, var det ikke lenger mulig for Sandberg å fortsette som statsråd, sier styreleder Jonny Berfjord.

I likhet med Eriksson ser han fram til å samarbeide med Sandbergs etterfølger og partifelle i Frp, Tom Harald Nesvik. Det er en mann fiskeri- og sjømatnæringen kjenner godt fra tidligere.

– I tillegg til at han har solid politisk erfaring fra Stortinget, har Nesvik vært flittig til å delta i møter med fiskerinæringa. Han har derfor alle forutsetninger til å bli en god fiskeriminister for hele landet, sier Berfjord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskarlaget takker også Sandberg innsatsen, og legger til at de ser fram til å samarbeide med Nesvik.

– Nesvik har over lang tid hatt god kontakt med næringen. Mange av oss har lagt merke til at han i en årrekke har deltatt aktivt i næringens ulike fora og synliggjort at han ser viktigheten av nær og god kontakt med organisasjonene og den norske sjømatnæringen, sier leder Kjell Ingebrigtsen.