Mange trenger hjelp av Redningsselskapet i Oslofjorden

Redningsskøyta kommer en seilbåt til unnsetning i blåsten i Bunnefjorden fredag ettermiddag. Foto: Ellen Fjeldstad / NTB scanpix
Redningsskøyta kommer en seilbåt til unnsetning i blåsten i Bunnefjorden fredag ettermiddag. Foto: Ellen Fjeldstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsselskapet har alle skøyter ute på oppdrag mens vinden herjer i Oslofjorden. – Urovekkende mange båter på sjøen, skriver selskapet på Twitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Twitter-meldingen ber redningstjenesten om forståelse for at de prioriterer oppdrag som gjelder liv og helse framfor båter som ligger til kai med problemer.

Redningsselskapet oppfordret fredag morgen båtfolket til å ta hensyn til det varslede uværet og huske sjøvettreglene. Likevel ble det altså svært travelt da vinden kom.

– Vårt budskap er at båtfolket må ta hensyn til værmeldingene, respektere forholdene på sjøen og følge sjøvettreglene. Alle som skal ut på sjøen, må respektere forholdene, det gjelder spesielt i dag når det er krevende vindforhold, sier pressevakt Oddbjørn Nesje til NTB.