Russland: – Uakseptabelt med Skripal-sanksjoner

Russland og president Vladimir Putin avviser å ha hatt noe med giftangrepet i Salisbury å gjøre. Foto: Pavel Golovkin / Pool / AP / NTB scanpix
Russland og president Vladimir Putin avviser å ha hatt noe med giftangrepet i Salisbury å gjøre. Foto: Pavel Golovkin / Pool / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter reagerer sterkt på at USA planlegger nye sanksjoner mot Russland som straff for giftangrepet i Salisbury.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske utenriksdepartementet har opplyst at de nye sanksjonene vil tre i kraft i siste halvdel av august.

Amerikanske myndigheter mener å ha slått fast at Russland sto bak giftangrepet på den russiske tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter. Også Storbritannia og andre vestlige land har anklaget Russland for å stå bak angrepet i den britiske byen Salisbury tidligere i år.

Myndighetene i Russland har gjentatte ganger avvist at de hadde noe med forgiftningen å gjøre.

Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands regjering, sa torsdag at de varslede nye amerikanske sanksjonene er fullstendig uakseptable. Han mener også at de er ulovlige.

Russiske myndigheter har likevel ikke gitt opp håpet om et bedre forhold til USA. Også president Donald Trump har ofte tatt til orde for å bedre forholdet mellom USA og Russland.

– Moskva håper fortsatt å utvikle konstruktive relasjoner med Washington, sier Peskov.