Trump tok valgseier på forskudd

Republikaneren Troy Balderson ledet tirsdag kveld i opptellingen etter suppleringsvalget i Ohio. Foto: Jay LaPrete / AP / NTB scanpix
Republikaneren Troy Balderson ledet tirsdag kveld i opptellingen etter suppleringsvalget i Ohio. Foto: Jay LaPrete / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump har gratulert en republikaner med seieren i et suppleringsvalg i Ohio selv om resultatet er så jevnt at det kan gå mot omtelling av stemmene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En storslagen seier, skrev Trump på Twitter tirsdag kveld lokal tid.

Da ledet republikaneren Troy Balderson over demokraten Danny O'Connor i suppleringsvalget til et ledig sete i Representantenes hus. Men opptellingen pågikk fortsatt, og Baldersons ledelse var på under 2.000 stemmer.

Det betyr at O'Connor fortsatt kan sikre seg nok stemmer til at resultatet blir så jevnt at alle stemmene må telles på nytt.

Skulle O'Connor tape, kan han likevel glede seg over et sterkt resultat i en valgkrets som normalt burde vært lett match for Republikanerne. Trump fikk 61 prosent av stemmene her i presidentvalget i 2016.

Tirsdag ble det også holdt ulike typer forhåndsvalg i flere amerikanske delstater. I flere av valgene vil det bli utpekt kandidater til kongressvalget som holdes 6. november.