Minst 24 skadd i skogbrann i Portugal

En brann har ført til at flere har blitt evakuert i området rundt landsbyen Monchique. Foto:  Javier Fergo/ AP Photo/NTB scanpix
En brann har ført til at flere har blitt evakuert i området rundt landsbyen Monchique. Foto: Javier Fergo/ AP Photo/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 24 mennesker er skadd i en skogbrann i Algarve i Portugal, ifølge lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisa Público skriver at en 72 år gammel kvinne er kritisk skadd og fløyet til sykehus som følge av brannen i fjellområdet nær landsbyen Monchique.

Brannvesenet har satt inn 1.100 brannmenn og et brannslukningsfly, men har ikke kontroll på flammene i det populære ferieområdet sør i Portugal. Natt til mandag evakuerte nødetatene en rekke hus i Monchique.

– Vår prioritet er å beskytte folk, sa Portugals innenriksminister Eduardo Cabrita om nattas aksjon.

Hetebølge i Europa

Svært tørre forhold over lengre tid har bidratt til at brannen er blitt så stor.

Lørdag ble Lisboas 37 år gamle varmerekord slått da temperaturen i den portugisiske hovedstaden nådde 44 grader. Samme dag var det 46,8 grader i Alvega sentralt i landet.

Det er også svært varmt i Spania der fem personer har mistet livet i heteslag i den nordøstlige provinsen Tarragona. Lenger nord går Frankrikes myndigheter ut med en advarsel til innbyggere i forbindelse med den kraftigste hetebølgen siden 2003.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gang døde hundrevis av eldre som følge av de høye temperaturene.

– Folk må ikke bare huske å drikke, men også å spise og få i seg nok salt, sier helseminister Agnes Buzyn på en pressekonferanse.

Stor avlingssvikt i Tyskland

De neste dagene er det også ventet temperaturer over 30 grader så langt nord som Sverige, Storbritannia og Tyskland. I Sverige ventes temperaturene å nå 39 grader midt i denne uka.

Ekstremvarmen kommer etter fire måneder der det i snitt har vært 3,6 gradere varmere enn normalen målt for samme del av året i årene 1961 til 1990.

Det har ført til en landbrukskrise der avlingssvikten er på opp til 70 prosent enkelte steder, ifølge leder Joachim Rukwied i den tyske landbruksorganisasjonen DBV.