Weinstein mener eposter viser hans uskyld

Harvey Weinstein ble løslatt mot kausjon i juli. Foto: Jefferson Siegel/The Daily News via AP / NTB scanpix
Harvey Weinstein ble løslatt mot kausjon i juli. Foto: Jefferson Siegel/The Daily News via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmprodusenten Harvey Weinsteins advokat har gitt retten dokumenter med omkring 40 eposter som skal bevise at Weinstein ikke har gjort seg skyldig i voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dokumentene skal vise korrespondanse mellom Weinstein og en av kvinnene som har anklaget ham for voldtekt.

I en av epostene skriver kvinnen at hun elsker Weinstein, men at hun «hater å føle seg som et engangstilfelle». Epostene ble sendt i tiden etter den påståtte voldtekten og gir inntrykk av et gjensidig intimt forhold.

Weinsteins advokat, som fredag overleverte 160 sider med dokumenter til en domstol i New York, mener påtalemyndigheten bevisst holdt tilbake eposter med avgjørende betydning for saken da den ble fremmet for en storjury tidligere i år.

Filmprodusenten ble i juli løslatt mot kausjon. Han er forbudt å forlate delstatene New York og Connecticut, der han bor, og han har levert inn passet sitt. 66-åringen har hele tiden hevdet at anklagene mot ham er falske.

Rundt 100 kvinner har stått fram og fortalt at de har blitt utsatt for seksuell trakassering og overgrep fra Weinstein de siste par tiårene. Inntil avsløringene i fjor høst var Weinstein regnet som en av Hollywoods aller mektigste menn.

Anklagene mot Weinstein ble startskuddet for metoo-kampanjen som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en lang rekke land.

Neste høring i rettssaken er berammet til 20. september.