Nav-sjefen mener velferdsstaten er truet

Nav-direktør Sigrun Vågeng mener Norge har et problem dersom ikke mange nok kommer i arbeid og de som får utbetalt penger fra fellesskapet fortsetter å øke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Nav-direktør Sigrun Vågeng mener Norge har et problem dersom ikke mange nok kommer i arbeid og de som får utbetalt penger fra fellesskapet fortsetter å øke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav-direktør Sigrun Vågeng er bekymret og mener velferdsstaten er truet. – Det er opp til politikerne og ikke Nav, hvor det må kuttes, sier Vågeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor regnskapsførte Nav utgifter på til sammen 506 milliarder kroner.

Nav-direktør Sigrun Vågeng mener velferdsstaten er truet dersom ikke mange nok kommer i arbeid.

– Navs omverdensanalyse viser at vi blir flere her i landet, at vi lever lenger og at det er flere som kommer til Norge for å bo og leve her. Det betyr også større press på velferdsytelsene vi har. Hvis ikke flest mulig kommer seg i arbeid, så vil ikke dette kunne gå i hop på sikt, sier Vågeng til NRK.

Nav-direktøren mener det er politikerne og ikke Nav som må avgjøre hvor det må kuttes.

– Det er opp til politikerne å fortelle hva som skal overleve, hva vi skal legge bort og hva vi eventuelt må veksle noe inn i fremtiden, oppfordrer Vågeng.

Aktuelt: Nav utbetalte 7,1 milliarder kroner til utlandet i fjor