Gratulasjoner strømmer inn etter at grottedramaet i Thailand er over

Både fotballtreneren og de tolv guttene er nå reddet ut av grotten i Thailand. Lykkønskninger strømmer på fra hele verden. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix
Både fotballtreneren og de tolv guttene er nå reddet ut av grotten i Thailand. Lykkønskninger strømmer på fra hele verden. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Donald Trump og Theresa May er blant dem som kommer med lykkønskninger etter at alle de tolv guttene og treneren deres er reddet ut av grotten i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias statsminister Theresa May var tidlig ute med å uttrykke glede over at de 13 som har vært innesperret i Tham Luan-grotten i over to uker, nå er ute og i sikkerhet.

– Glad for å se at redningsaksjonen for å få ut de som var innesperret i grotten i Thailand var vellykket. Verden fulgte med og vil hylle motet til alle de involverte, tvitret May.

Også USAs president Donald Trump tok Twitter i bruk for å gratulere de thailandske marinejegerne med et vellykket oppdrag.

– På vegne av USA, gratulerer til Thai Navy SEALs og alle andre med en vellykket berging av de tolv guttene og treneren deres fra den farlige grotten i Thailand. For et vakkert øyeblikk – alle ute, bra jobbet!, skrev han.

Bakgrunn: Grottedramaet i Thailand er over – alle 13 er hentet ut

Tesla-sjef Elon Musk gratulerer et enestående redningsmannskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gode nyheter at de kom seg trygt ut, skrev Musk på Twitter.

Han fløy til Thailand med en spesiallaget miniubåt som han håpet kunne bidra i redningsaksjonen. Han ankom Chian Rai tirsdag med ubåten, men den ble ikke benyttet i aksjonen.

Guttene er også invitert til Moskva for å overvære finalen i fotball-VM som går av stabelen søndag. Det vil de imidlertid ikke få anledning til siden de må oppholde seg på sykehus i en uke. Men nå har også fotballaget Manchester United kastet seg på ballen og inviterer guttene og redningsmannskapet til Old Trafford i den kommende sesongen.

– Våre tanker og bønner er med dem som er berørte, tvitret fotballaget.