Foreldrepar fra Østfold dømt for grov babyvold

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et foreldrepar er i Heggen og Frøland tingrett dømt til ett år og fire måneders fengsel for medvirkning til grov mishandling av sin egen guttebaby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten klarte aldri å få bevist hvilken forelder som hadde påført barnet omfattende voldsskader fra det var rundt fire uker gammelt. Flertallet av dommerne kom likevel til at begge foreldrene kunne dømmes for medvirkning – enten ved at de selv deltok i voldsutøvelsen mot barnet eller ved ikke å forhindre den andre forelderens voldsutøvelse, ifølge Smaalenenes Avis.

Sykehuset Østfold fant at barnet hadde hatt omfattende bruddskader og indre blødninger da det ble underlagt en utvidet undersøkelse da det oppsto mistanke om uregelmessigheter knyttet til et armbrudd i 2014. Retten avviste foreldrenes anførsler om at barnet kunne ha fått skadene som følge av en hjerteoperasjon og beinskjørhet, og utelukket uhell eller annen røff behandling som årsak til skadene.

Begge foreldrene – en kvinne i 30-årene og en mann i 20-årene fra Østfold – er nå dømt til ett år og fire måneders fengsel, samt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til barnet.

Ingen av dem erkjente straffskyld. Faren har allerede varslet at dommen blir anket. Morens forsvarer, advokat Eva Frivold, har ikke vært tilgjengelig.