Kilder: Seehofer ikke fornøyd med EU-toppmøte

Tysklands statsminister Angela Merkel og CSU-lederen Horst Seehofer, her fotografert i 2016. Foto: AFP
Tysklands statsminister Angela Merkel og CSU-lederen Horst Seehofer, her fotografert i 2016. Foto: AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske innenriksministeren, CSU-lederen Horst Seehofer, er ikke fornøyd med hva statsminister Angela Merkel oppnådde på EU-toppmøtet, ifølge kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-lederne ble blant annet enig om å opprette såkalt kontrollerte mottakssentre for migranter, først i Europa, senere i Nord-Afrika. Merkel har også inngått separate avtaler med en rekke EU-land om rask retur av asylsøkere hvis de allerede er registrert i disse landene.

På et møte i sitt bayerske kristeligdemokratiske parti sa Seehoffer at dette ikke er tilstrekkelig effektivt til å stanse dem som allerede er registrert i andre land, ved grensa. Det opplyser kilder tett på søndagens samtaler.

Han avviser ifølge kildene også Merkels plan om å plassere migranter som allerede er registrert i andre land, i egne sentre i Tyskland.

Seehofer varslet for noen uker siden at han ville stoppe alle migranter som kommer til Tyskland og som er registrert i andre land, ved grensa.

Dersom han hadde gjort det, ville Merkel ha måttet avsette ham som innenriksminister, og regjeringen hadde falt. Men Seehofer ga Merkel to uker, som inkluderte EU-toppmøtet, til å finne en løsning.

Les også:

Merkel har inngått avtale om asylretur til 14 land

Merkel og Seehofer i krisemøte