Trump: Grensekontroll skal inn i NAFTA-avtalen

President Donald Trump taler under et valgarrangement i Minnesota onsdag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
President Donald Trump taler under et valgarrangement i Minnesota onsdag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump sier han vil kreve at Mexico hindrer innvandrere å nå USAs grense i reforhandlingene i NAFTA-avtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mexico stopper ikke folk. Vel, vi kommer ikke til å finne oss i det, og jeg kommer til å gjøre det en del av NAFTA at de må det, sa Trump onsdag.

USA, Canada og Mexico holder på å reforhandle frihandelsavtalen NAFTA på ordre fra Trump, som tidligere har truet med å skrote hele avtalen fra 1994. Forholdet med Mexico har blitt særlig anspent på grunn av Trumps strenge linje når det gjelder innvandring og ønsket om å bygge en grensemur mot nabolandet.

Trump har måttet håndtere mye kritikk denne uka for at innvandrere som kommer ulovlig til USA, blir fratatt barna sine. Mange av disse kommer over grensa fra Mexico.

Onsdag bukket presidenten under for presset og varslet at han vil signere et direktiv som tillater at barna kan sperres inne sammen med foreldrene. Per i dag er det ikke lov å varetektsfengsle barn, og derfor har de blitt plassert i egne interneringssentre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Trump valgte å snu, uttalte mexicanske myndigheter at det var «utvilsomt gode nyheter at USAs regjering stopper grusomme og umenneskelige separasjoner av barn og foreldre».

– Likevel vil mexicanske myndigheter jobbe iherdig for å sørge for konsulær beskyttelse av alle barn i sårbare situasjoner, skrev utenriksminister Luis Videgaray på Twitter.