Forening: Økt hasjbruk i Oslo skyldes legaliseringsdebatt

Det har vært en stor økning i cannabisbruk blant Oslo-ungdom siden 2018. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Det har vært en stor økning i cannabisbruk blant Oslo-ungdom siden 2018. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Narkotikapolitiforeningen mener debatten rundt legalisering av narkotika er med på å øke cannabisbruken blant Oslo-ungdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten hver femte gutt og hver tiende jente har røyket hasj, viser den nye undersøkelsen « Ung i Oslo » hvor 25.000 ungdommer i Oslo har blitt spurt om deres narkotikabruk.

– Det har vært en massiv normalisering og ufarliggjøring av narkotika og da spesielt cannabis, sier Jan Erik Bresil i Norsk narkotikapolitiforening til NRK.

Han mener debatten rundt legalisering av narkotika er med på å ufarliggjøre narkotika blant unge.

– Vi må skille mellom å skulle hjelpe tungt avhengige og debatten rundt legalisering av narkotika. Dette har ingen ting med hverandre å gjøre, sier Bresil.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) ønsker å utrede muligheten for statlig regulert omsetning av narkotika og åpner for legalisering av rusmidler som i dag er ulovlige.

– En regulert lovlig omsetting vil redusere markedet kraftig for dagens dealere, som selger hasj til hvem som helst, enten det er på Snapchat eller andre steder, mener bystyrerepresentant for MDG Eivind Trædal.