Politiet anker frifinnelsen av Stella Mwangi

Stella Mwangi må senere i år møte i Borgarting lagmannsrett. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Stella Mwangi må senere i år møte i Borgarting lagmannsrett. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artisten Stella Mwangi (31) ble i Oslo tingrett frifunnet for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse. Nå anker politiet dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed havner saken i Borgarting lagmannsrett, skriver Nettavisen.

– Jeg har sendt saken videre til statsadvokaten som har sendt inn en ankeerklæring til lagmannsretten. Vi har ikke gitt noen nærmere begrunnelse ennå, sier politiadvokat Marita Hagen til avisen.

Mwangis forsvarer, Silje Elisabeth Steenvaag, sier hun var ukjent med anken og at hun er kritisk til at påtalemyndigheten velger å informere pressen før de informerer hennes klient.

– Vi mener Oslo tingretts dom var velfundert og ga et riktig resultat, og det er leit at Stella ikke får lagt saken bak seg, skriver Steenvaag i en tekstmelding til Nettavisen.

Mwangi var opprinnelig tiltalt for fyllekjøring. Artisten har hele tiden nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre torsdag 24. mai ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring. Hun medga imidlertid at hun hadde drukket en halv flaske whisky og øl tidlig på ettermiddagen 29. september i fjor, men hevdet i retten at det først skjedde etter at hun parkerte bilen. Politiet mente hun var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Mwangi er i Oslo tingrett frifunnet på alle punkter

Høy promille

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble kontrollert to timer senere. Politiet fant også THC, virkestoffet i cannabis, i blodet hennes. Da politiet kom for å hente henne inn til blodprøve, satte hun seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artisten nektet for samtlige punkter i tiltalen og hevder at inntaket av en halv flaske Jack Daniel's utblandet i cola på et toalett på en neglesalong, og deretter øl, fant sted etter kjøringen.

Aktor Marita Hagen ba i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter en trafikkhendelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

Bakgrunn: Aktor dropper tiltale for fyllekjøring – ber likevel om 24 dagers fengsel for Stella Mwangi

Retten var delt

Oslo tingrett frifant Mwangi på alle punkter. Både for uaktsom kjøring, forulemping av offentlig tjenestemann og for å ha kjørt etter en hendelse i trafikken, slik hennes forsvarer, advokat Silje Elisabeth Stenvaag ba om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten var imidlertid delt i sin avgjørelse 1. juni. I dommen heter det blant annet:

«Det er overveiende sannsynlig at tiltalte har kjørt i beruset tilstand, men det kan ikke utelukkes at hendelsesforløpet var slik tiltalte har forklart.»

Når det gjaldt posten om forulemping av politibetjenter var det også uenighet mellom dommerne. Men de to meddommerne ga sin avgjørelse i favør av Mwangi.