Røkke og Gjelsten har kvittet seg med privatfly

Kjell Inge Røkke (t.v.) og Bjørn Rune Gjelsten (t.h.) har kvittet seg med privatflyet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Kjell Inge Røkke (t.v.) og Bjørn Rune Gjelsten (t.h.) har kvittet seg med privatflyet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Duoen Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har omsider fått solgt sitt «gamle» privatfly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kapital): De to tidligere forrestningspartnerne Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har omsider fått solgt unna det ti år gamle privatflyet de overtok fra Aker. Nå deler de på luksusflyet de kjøpte i fjor, skriver Kapital.

Salget av privatflyet av typen Falcon 900EX ble gjort i april i år, og etter det Kapital har grunn til å tro fikk duoen 115 millioner kroner for flyet.

Ifølge magasinet har maskinen dermed bare i verdifall kostet dem rundt 20 millioner kroner på to år, ettersom flyet hadde en prislapp på 136 millioner kroner da de kjøpte det fra Aker.

Les også: Røkke og Hagen håvet inn 1,55 mrd kroner

Ny flyluksus

Til tross for at flysalget har kostet Røkke og Gjelsten millioner, er det ifølge Kapital imidlertid ingen grunn til å tro at de to blir å se i premiumsetene til Norwegian. I fjor sommer kjøpte de nemlig sammen et pent brukt Dassault Falcon 7X.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Falcon 900EX. Foto: AP Photo/Danny Johnston
Falcon 900EX. Foto: AP Photo/Danny Johnston

Kjøpet ble formalisert gjennom selskapet G&A Air, som nylig leverte årsregnskap. Der kommer det frem at duoen punget ut over 250 millioner kroner for det nye privatflyet, som går for å være et av verdens mest avanserte.

Listeprisen for et nytt fly av denne typen går ifølge magasinet for rundt 400 millioner kroner.

Les også: Ocean Yield høyner utbyttet

Nedskrevet

Falcon-flyet som nylig ble solgt ble i 2007 opprinnelig kjøpt av Aker for 250 millioner kroner. Ifølge Kapital er dette i G&A Airs ferske regnskap bokført til i underkant av 134 millioner kroner ved utgangen av fjoråret, i tillegg til at det opplyses at det ble foretatt en nedskrivning på 20 millioner kroner.

"Selskapet har i april 2018 solgt et fly (Falcon LN-AKR) for netto salgssum tilnærmet lik nedskrevet bokført verdi pr. 31.12.2017", heter det i årsrapporten fra G&A Air.

Styreleder i selskapet, Olav Revhaug, har ikke besvart Kapitals henvendelse i saken.

Les også:

All-time high på Oslo Børs

De første Røkke-boligene legges ut neste år

Saken ble først publisert på Hegnar.no