– USA innstiller store militærøvelser ved Koreahalvøya på ubestemt tid

Bilde fra fjorårets militærøvelse som USA og Sør-Korea avholdt i fellesskap. Nå blir det slutt på slike øvelser, ifølge president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra fjorårets militærøvelse som USA og Sør-Korea avholdt i fellesskap. Nå blir det slutt på slike øvelser, ifølge president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA innstiller store militærøvelser i farvannene ved Koreahalvøya på ubestemt tid, opplyser en høyt rangert amerikansk tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er bare to dager siden president Donald Trump overrasket alle ved å kunngjøre at de store fellesøvelsene som USA og Sør-Korea holder årlig, skal opphøre. Trumps begrunnelse var ar øvelsene er blitt ekstremt kostbare og at det følgelig er store penger å spare.

– Nå har store militærøvelser blitt innstilt på ubestemt tid, opplyser den ikke navngitte tjenestemannen til AFP.

Trump sa at han vurderte det som provoserende å holde fram med dem, samtidig som Kim og hans nærmeste satt i Pyongyang og planla atomnedrustning. Trump sa ingenting om når vedtaket hans blir satt ut i livet.

USA har i dag 28.500 soldater stasjonert i Sør-Korea og øver jevnlig med sine partnere. Den største øvelsen, Ulchi Freedom Guardian, starter i august og skulle etter planen holde på i to uker. Nå er det uklart om øvelsen blir holdt.

Nord-Korea reagerer hvert år kraftig på øvelsen, som de ser som en forberedelse til invasjon. Det var etter fjorårets øvelse at regimet i nord sendte ballistiske raketter over Japan.

Les også: Delte meninger om toppmøtet i sørkoreanske medier